Lopesino, Jordi. La meva primera guia sobre astronomia.
Barcelona: La Galera, 2008.
Qui no s’ha embadalit mai mirant la lluna plena? Qui, en una negra nit sense núvols, no s’ha dedicat a comptar estrelles fugaces? Aquesta guia ofereix una excel·lent forma lúdica d’introduir els nens i nenes en l’apassionant món de l’astronomia. D’una manera accessible i pràctica els despertarà l’interès per la ciència que estudia els astres, i l’emoció i la fascinació que produeix l’observació de les estrelles i les constel·lacions.
Per a iniciar-se en l’astronomia no cal gaire cosa: uns bons ulls i… el cel! Evidentment, ens ajudarà que sigui de nit (tot i que de dia i amb un filtre solar protector es poden apreciar eclipsis solars), anar al camp (amb la claror de la llum a la ciutat s’aprecien menys astres, però des del terrat de casa es pot començar a fer astronomia!), un petit telescopi o uns prismàtics (encara que a simple vista podem apreciar molts astres), una petita carta estel·lar o planisferi (per a poder identificar i situar el que busquem) i una mica de paciència (conèixer el cel ens portarà algun temps..!).
La guia es divideix en quatre apartats que proporcionen una petita introducció a la història de l’astronomia; consells sobre el material d’observació i per a fotografiar el cel que necessita l’astròleg amateur; què podem veure: constel·lacions, estrelles, el Sol, la Lluna, planetes del sistema solar, meteors i meteorits, cometes, el cel profund…; i curiositats per a saber-ne una mica més!
Una guia per a compartir moments estel·lars amb els més menuts!
L’Ossa Major i l’Ossa Menor (font: Wikimedia Commons)
2 Comments
Després de l’eclipsi de sol que vam tenir fa poc … què millor que aquesta bona guia per continuar embadalint-se amb els misteris de l’univers!
Aquests llibres per a nens també van molt bé per als adults per refrescar coneixements. Aquesta col·lecció està molt bé