Vida líquida de Zygmunt Bauman

Zygmunt Bauman (fot. M. Oliva Soto)

Vida Líquida - Zygmunt Bauman

Bauman, Zygmunt
Vida líquida

Barcelona : Paidós, 2006

 

A les societats contemporànies es viu una vida líquida. Els éssers humans deambulen sense rumb, enmig de la precarietat i la incertesa. Aquesta forma de vida està en consonància amb una societat també líquida, on els canvis succeeixen a tota velocitat i on les coses no mantenen la seva forma durant massa temps.

Aquest encertat retrat dels temps actuals és el que presenta Zygmunt Bauman a la seva obra Vida líquida, on també reflexiona sobre quins són els perills i les oportunitats que aquesta situació planteja en relació a  la possibilitat de fer del món un lloc més hospitalari per tots els qui l’habiten.
 

Zygmunt Bauman (fot. M. Oliva Soto)
 
Pot tornar l’espai públic a convertir-se en un lloc de participació duradora i no de trobades casuals i breus? La resposta que Baumann proposa és aquesta: “Sentimos, suponemos y sospechamos qué es lo que hay que hacer. Pero no podemos conocer la forma ni la configuración que finalmente adoptará. De lo que sí podemos estar bastante seguros, no obstante, es que esa forma no nos resultará familiar. Será diferente a todo aquello a lo que nos hemos acostumbrado”.
 

1 Comment

  1. Vaig tenir la sort de poder assistir a la conferència que Z. Bauman va fer a Kosmópolis l’any passat, i em vaig quedar impressionat per la seva saviesa i els seus plantejaments.
    Aquest post també m’anima a llegir-lo. Potser començaré per aquest llibre que proposeu.
    Gràcies!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.