Browne, Anthony. El Libro de los Cerdos
México : Fondo de Cultura Económica, 2003

El llibre ens presenta una família formada per una parella i dos fills. La dona és la que s’encarrega de rentar els plats, planxar, cuinar i fer totes les feines de la casa, a banda de treballar fora. Els nens i el pare només s’adrecen a ella per atabalar-la i manar-la. Finalment, un dia la mare farta del seu comportament marxa de casa i els deixa una nota: “son unos cerdos”. El marit i els nens es van animalitzant a mesura que va creixent el seu despotisme, fins que arriba un punt en què tant ells com els objectes de la llar s’assemblen més a uns porquets que a persones o coses.

Com veiem és un llibre que gira al voltant de l’educació en valors, molt recomanable per tractar el tema de la cooperació, el treball en equip, la generositat i l’educació no sexista.

A banda de la qualitat narrativa de l’àlbum, s’ha de destacar la qualitat gràfica: les il·lustracions contenen molts detalls que estableixen una complicitat amb els lectors i tenen molts tocs d’humor. 

Només afegiré una pega, al conte es diu: “todos ayudan a cocinar” i la paraula ajuda, no m’acaba d’encaixar amb el discurs que manté la història. I un apunt: val a dir que el llibre no s’ha publicat en català i que la versió en castellà, és mexicana.

A la Xarxa de Biblioteques de Barcelona pots trobar una gran quantitat de llibres d’Anthony Browne, autor i il·lustrador de llibres infantils de reconeixement internacional.

3 Comments

  1. Aquest conte sempre m’ha agradat! I el trobo tan pedagògic… i no només per als petits, és clar! També estic d’acord en q la paraula “ayuda” no és la que toca.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.