Clare, Cassandra
Ciutat d’ossos
Barcelona: Estrella Polar, 2010
Ciudad de hueso
Barcelona: Destino, 2009
City of bones
New York: Orion, 2002
Clary Fray és una adolescent de Nova York que una nit, en companyia del seu inseparable amic Simon, decideix anar a la discoteca de moda, el Pandemonium. Allí veu com tres joves assassinen a algú, però el cos desapareix i sembla que ningú ho ha vist. Un dels tres joves, Jace, la veu i la comença a seguir cada vegada més atret per ella, fins que un dia li confessa el seu secret: és un caçador d’ombres, un guerrer meitat àngel-meitat humà, que protegeix el món dels dimonis.
La seva mare desapareix i amb l’ajuda de Jace i Simon, la comença a buscar. A partir d’aquell moment Clary comença a veure que la seva relació amb aquest món és més estreta de la que es pensa, i la seva vida, i la del seu amic Simon, canvia per sempre.
Caçadors d’ombres (títol original en anglès: The Mortal Instruments) és el nom de la saga escrita per Cassandra Clare. La saga consta de sis volums: Ciutat d’ossos (2007), Ciutat de cendra (2008), Ciutat de vidre (2009), Ciutat dels àngels caiguts (maig de 2011), Ciutat de les animes perdudes (2012) i Ciutat del foc celestial (2014)
Aquí teniu el booktrailer de l’últim títol.
Els caçadors d’ombres són una raça d’humans que fa mil anys la seva sang es va barrejar amb la d’un àngel per tal que poguessin combatre contra els dimonis que intentessin envair-nos. Avui, després de segles de contacte, existeixen a la terra, a part dels dimonis i els caçadors d’ombres, altres races: vampirs, homes llop, fades, bruixots … són els submundans. Tots conviuen amb els mundans, els humans corrents.
L’obligació dels caçadors d’ombres no només és matar els dimonis, sinó també mantenir la convivència amb els submundans i protegir als mundans sense desvelar la seva identitat … però hi ha caçador, Valentine, que creu que les coses s’han de fer d’una altra manera …
Amb aquests llibres, l’autora ens planteja tot un univers fantàstic dins el món que coneixem, tot és real i a la vegada irreal, fins i tot els seus protagonistes: joves que es troben al mig d’una lluita eterna però que al mateix temps són adolescents de carn i ós, amb les seves pors, preocupacions i relacions.
Aquesta saga va tenir molt d’èxit als Estats Units, fins i tot té la seva pàgina web i el seu blog. Aquí teniu el primer capítol del llibre, per si li voleu donar una ullada! També us deixo una vídeorecomanació, a veure si us convenç!
Cassandra Clare és el pseudònim de Judith Rumelt, és una escriptora estatunidenca nascuda a l’Iran l’any 1973.
Abans de la publicació de Ciutat d’ossos, la primera novel·la de la saga Caçadors d’ombres, l’autora era coneguda com a una escriptora de fanfiction (relats de ficció escrits per fans) sota el pseudònim de Cassandra Claire, molt semblant al que utilitza en l’actualitat. Les seves obres principals van ser la trilogia de Draco (biografia del personatge fictici de Draco Malfoy, que pertany a la sèrie de llibres Harry Potter) i El diari molt secret (basada en la història de El senyor dels anells). Claire va ser considerada una gran fanàtica entre la comunitat de seguidors de Harry Potter i va ser reconeguda en diferents diaris, però també va ser acusada de plagi.
Amb Ciutat d’óssos, la primera novel·la, l’autora va obrir les portes a tres sagues diferents: Els instruments mortals (Caçadors d’ombres), Els orígens i Els artificis obscurs.
Del primer llibre, Ciutat d’óssos, se’n va fer una pel·lícula que no va tenir gens d’èxit, per considerar-la poc fidedigna als llibres, i la veritat és que jo l’he vista i no us la recomano pas. Ara la productora sembla a ser que en vol fer una sèrie.
3 Comments
Tinc molta curiositat per lleguir el llibre de Juan Marsé, Colección particular, doncs m’han parlat molt bé d’aquest llibre.
Estic mol desaguda am el velocirepte, dons al reclama el obsequi per haber cumplert 6 mesos de lectura, simplement m-han dit ho sentó san acabat
Hola Carme. Ens pots escriure al nostre correu biblios@bcn.cat? Necessitaríem saber a quina biblioteca t’ha passat això que ens comentes. Gràcies.