La campana de Cristal - Sylvia Plath

La campana de Cristal - Sylvia Plath

PLATH, Sylvia
La campana de cristal

Literatura Random House, 2019

ebiblio
 

Coneguda fonamentalment pels seus versos, la poeta nord-americana Sylvia Plath, ens va regalar aquesta única novel·la que se li coneix.

L’obra és autobiogràfica i relata els primers anys laborals i els primers internaments en centres psiquiàtrics de l’autora. Un testament vital, podríem dir, ja que la va escriure pocs anys abans d’acabar amb la seva vida amb tan sols trenta-un anys.
 

Sylvia Plath
 
L’Esther, l’alter ego de la Sylvia Plath, una brillant estudiant, rep una beca per treballar en una revista de moda a la Nova York dels anys 50. Però aquest canvi dràstic d’un poblet petit a la gran ciutat li comportarà un impacte difícil d’assimilar. Serà a partir d’aquest fet que es mostrarà la personalitat turmentada i una mica perduda de la protagonista.

Escrita als anys 50, el seu atreviment en tractar alguns temes com la homosexualitat, l’estigmatització de les malalties mentals i un incipient feminisme fan de l’obra una novel·la actual.

Amb aquest llibre a les meves mans sóc capaç de comprendre què sent l’Esther davant un món que se li rebel·la i que no la deixa alliberar tot allò que té a dins. Llegir-la és desentranyar la pròpia Plath i, de passada, a una mateixa.
 

Per a la persona de la campana de vidre, deturada i buida com un nadó mort, el mateix món és un mal somni. Un mal somni. Ho recordava tot.

 


 

Si tens qualsevol dubte amb l’eBiblio pots contactar amb el Servei d’atenció a l’usuari a través d’aquesta bústia de correu electrònic:

e-biblio.cultura@gencat.cat
 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.