Curiosity shop: Un còmic per a ments curioses

La curiosidad cura el aburrimiento. No hay cura para la curiosidad

Dorothy Parker

 

Valero, Teresa
1914, el despertar

Barcelona : Glénat, 2011

 
Max Prado és una jove rebel i curiosa que torna a casa després de ser expulsada de l’internat de monges, a Bèlgica, on estava internada. Però una terrible notícia l’espera quan arriba a Barcelona: El seu pare ha mort quan netejava la seva pistola… tot i que tothom parla de suïcidi. Estranyes circumstàncies per un home que era contrari a les armes. Però si el seu pare l’anomenava “Curiosity” era per una raó: només aquesta característica de la seva filla seria capaç de trobar i seguir les pistes amagades.
 

 

(…) Sé cuánto cuesta someterte, pero ¿crees que eres la única?¿Que mi vida me satisface? Soy una sombra, un espejo que refleja solo lo que los otros esperan ver. Ese no soy yo. Yo me escondo detrás del espejo.

 
El descobriment d’una vida paral·lela del seu pare la portarà a un viatge per diferents ciutats en cerca d’un secret que s’ha mantingut ocult durant molt de temps: una màquina capaç de traduir un llenguatge secret de fa més de 1500 anys. Però no serà l’única que la busqui i la seva vida correrà perill més d’una vegada. Afortunadament, no estarà sola i en el seu viatge estarà al seu costat la vella jueva Luna Sadicario, propietària i sòcia del seu pare de “Curiosity Shop” una botiga d’antiguitats situada a la ciutat de Madrid.
 


 
Però són temps difícils quan sobrevola l’ombra de la Primera Guerra Mundial així que, les intrigues polítiques també es fiquen de ple quan aquest secret ocult pot fer decidir la victòria a un bàndol o a un altre. Massa camins oberts per decidir quin serà el final de la història.

Teresa Valero signa el guió d’aquest còmic d’acció trepidant on els personatges a vegades no sembla el que són. És aquesta dualitat del bé i del mal el que mou la història i que ens endinsa en secrets relacionats amb una botiga d’antiguitats “Curiosity Shop” que amaga al seu magatzem més que vells mobles i quadres desgastats pel pas del temps.
 


 
Però si aquest primer volum resol el misteri de la mort del seu pare i l’enigma d’aquest aparell secret, les aventures de la senyoreta Prado no finalitzen i un nou misteri atrapa a les seves protagonistes als següents volums de la sèrie. Ja som l’any 1915 i Europa ja es troba de ple a la Gran Guerra. En aquests temps incerts, un nou misteri truca a la porta de “Curiosity Shop” relacionat amb el Shem Shemaforash, el dibuix que conté el nom de Déu i que el rei Salomó va gravar en una taula. Com al primer volum de la sèrie, en aquests segon i tercer volum, també es barregen les intrigues polítiques relacionades amb la guerra i la cerca d’aquest antic misteri… Ocult per raons òbvies als ulls de la humanitat, ja que trobar la taula de Salomó pot permetre veure, segons la llegenda, el passat, el present i el futur. I només els escollits poden accedir a aquest coneixement… Serà algun dels personatges d’aquest còmic? La resposta la trobareu a dins de les seves pàgines si us animeu a llegir-lo.

 

Valero, Teresa
1915, por encima de la pelea

Barcelona : Editores de Tebeos, 2012

 

Valero, Teresa
1915, la moratoria

Barcelona : Dibbuks, 2014

 

Per cert, Montse Martín posa el dibuix i crea una combinació perfecta a la història. Les imatges creen el dinamisme necessari per acompanyar a l’acció del guió de Valero. El binomi perfecte per un bon còmic a descobrir si encara no has tingut el plaer de conèixer.

En resum, aquest és un còmic molt complet que toca bastants temes i que resol la història adequadament. Un còmic ple d’aventures, història i misteris adreçades a ments molt i molt “curioses”.

 

 

Cierra los ojos. Vamos a soñar… Hasta que alguien nos despierte.

 

3 Comments

    • Que xulo el dibuix, no? Em recorda una mescla entre Disney i Guarnido… I el firmen dues dones! Ole, ole i ole! El poso al radar.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.