pdf

GRAF és una trobada de còmic d’autor i edició independent que va néixer el 2013 com a reacció a un sentiment generalitzat en una part del sector del còmic espanyol, que demandava un espai on aquest fos el protagonista absolut i que donés cabuda a iniciatives minoritàries, fanzins i artistes gràfics en general.

El 2019 GRAF celebra la seva dotzena edició durant el 9 i 10 de març en l’emplaçament habitual de Barcelona: la Fàbrica de Creació Fabra i Coats, situada en els encontorns de la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra. En aquesta ocasió, l’horari d’obertura serà el següent:
 
Dissabte 9 de març: 11:00 a 21:00h.

Diumenge 10 de març: 11:00 a 19:00h.
 

L’entrada manté el preu simbòlic d’1€. Les persones que visitin GRAF podran trobar la flor i nata de l’edició independent, l’autoedició i els fanzins de l’estat espanyol, en un ambient lúdic i proper que permet un tracte directe amb els artistes presents. Durant el festival, a més a més, moltes editorials oferiran diverses sessions de signatures.

Entre les editorials presents es troben algunes de les més importants en el camp de la novel·la gràfica: Astiberri, Fulgencio Pimentel, Autsaider Cómics, Blackie Books o La Cúpula. També venen al GRAF editorials independents com Libros de Autoengaño, AIA, Fosfatina Editorial, Underbrain Books, Amaníaco Ediciones. En l’àmbit dels fanzines trobarem col·lectius com P.I.B.A. Espai Brut, Colectivo Gruñiverso, Cutrediciones o Panoli Creaciones, i artistes gràfics com Marta Cartu, Irkus M. Zeberio, Pablo Taladro, Clara Mur, Luna Pan o Francisco Jordán. El còmic internacional estarà representat per Misma Éditions i Éditions Insula.

En aquesta ocasió, també comptarem amb la presència de diversos autors internacionals de primer nivell, gràcies a la cooperació de diverses editorials. Ens visitaran la dibuixant francesa Anne Simon (cortesia de La Cúpula i Misma Édicions), el belga Brecht Evens (gràcies a Astiberri), Olivier Schrauwen (gràcies a Fulgencio Pimentel) i l’artista argentina María Luque (gràcies a Sigilo).

La programació de GRAF, com en altres edicions, ofereix una àmplia oferta d’activitats. Durant els dos dies del festival, s’impartiran diferents tallers per a persones adultes amb inscripció prèvia, a càrrec de dibuixants com Marlene Krause, Pablo Ríos, Ata, o María Luque. Per al públic infantil oferirem diverses activitats dirigides per la Laura Bernis, la Nadia Hafid i la Noemí Jiménez, a qui trobareu en l’espai Mini GRAF.

Pel que fa a les xerrades i taules rodones, oferim un programa variat, comptant amb la presència d’artistes de la talla de Sandra Uve, Miguel Gallardo, Josep Maria Beà, Marika Vila, Miguel Noguera, Max, Klari Moreno, Luis Bustos o Lorenzo Montatore, autor del cartell d’aquesta edició. Amb la col·laboració de l’Escuela Elisava, a més, Brecht Evens impartirà una masterclass oberta al públic.
 

Graf 2019
 
Dissabte a la nit, com és tradició, celebrarem una Festa GRAF, en la qual comptarem amb l’actuació de Pararrayos, Chicos raros, la cerimònia d’entrega dels Golden Globos i la sessió de DJ de Klari Moreno. La festa se celebrarà en l’Espai Bota i l’entrada serà gratuïta.

Un any més, repetim col·laboració amb la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra, un centre especialitzat en còmic i que fa molt temps que aposta per l’animació a la lectura i la divulgació, per mitjà de xerrades, exposicions i d’altres esdeveniments. A les seves sales podem trobar gran part del catàleg de moltes de les editorials presents al GRAF, i fins i tot molts fanzins. Com en edicions anteriors, acollirem una sessió del club de lectura de la Biblioteca, en la qual comptarem amb l’autor Albert Monteys, dibuixant de ¡Universo! i El show de Albert Monteys, que conversarà al voltant de la seva obra amb el conductor habitual del club, Iván Pintor. La cita serà dissabte a les 16:30h. A més a més, la Biblioteca acollirà l’exposició Hijas de Alice Guy, una mostra produïda i cedida per ALCINE comissariada per Pedro Toro en homenatge a la figura d’aquesta pionera del cine a través del treball de diverses il·lustradores.
 


 

No us perdeu la guia de lectura que ha elaborat la Biblioteca Ignasi Iglésias-Can Fabra amb motiu d’aquest esdeveniment.
 


 

Us esperem al #GRAFBCN2019

 


 
Aquest article ha estat elaborat per l’staff de GRAF.
Fotografies: Ferran Armengol
 
Consulta el programa complet en aquest enllaç.
 

pdfGuia Completa

 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.