
Divendres 4 d’abril, a les 18.30 h
Biblioteca Sarrià – J. V. Foix
En aquest diàleg, moderat per l’escriptor Adrià Pujol Cruells, Blanca Llum Vidal i Vicenç Altaió conversaran a partir dels seus darrers llibres, Tan bonica i tirana (Proa, 2025) i El somni de la subversió (Galaxia Gutenberg, 2025). De les memòries de la Barcelona dels anys setanta i vuitanta a l’amor desbocat i el desig salvatge d’un poemari transparent i obscur, bonic i tirà.
Un acte que clourà amb un recital poètic a càrrec de Blanca Llum Vidal, guanyadora del Premi Carles Riba 2024, i amb la lectura de Vicenç Altaió de fragments de les seves memòries.
Hi col•labora: Barcelona Ciutat de la Literatura, Proa i Galaxia Gutenberg


Vidal, Blanca Llum
Barcelona: Proa, 2025
Guardonat amb el Premi Carles Riba 2024 de poesia, a Tan bonica i tirana hi ha un amor desbocat, una reflexió sobre la malaltia invisible, un tribut poliamorós a l’amistat, una història de cultura i d’humans a través d’animals i, finalment, el desig.
Blanca Llum Vidal és poeta, filòloga i treballadora social. Ha publicat els poemaris La cabra que hi havia (La Cantàrtida, 2009); Nosaltres i tu (Leonard Muntaner, 2011); Punyetera flor (La Breu Edicions, 2014); Aquest amor que no és u (Ultramarinos, 2018), i Amor a la brega (Pagès Editors, 2018). També les proses poètiques Homes i ocells (Club Editor, 2012) i la crònica Maripasoula: crònica d’un viatge a la Guaiana francesa (Club Editor, 2015). Entre els seus llibres recents, destaquen La princesa sou vós (Club Editor, 2022), No cometràs adulteri (Fragmenta Editorial, 2024) i Tan bonica i tirana (Proa, 2025 – Premi Carles Riba de poesia).

Altaió, Vicenç
El somni de la subversió: memòries d’un traficant d’idees
Barcelona: Galàxia Gutenberg, 2025
El somni de la subversió descriu la transició política i l’esclat cultural i artístic de la Barcelona dels anys setanta i vuitanta del segle XX.
Vicenç Altaió és assagista, investigador cultural, poeta, crític d’art, curador d’exposicions literàries, científiques i artístiques, traductor teatral, editor de revistes d’avantguarda i articulista d’opinió. Ha dirigit el centre KRTU (Cultura, Recerca, Tecnologia, Universals) i Arts Santa Mònica. A hores d’ara, presideix la Fundació Joan Brossa. Entre els seus darrers llibres, destaquen El radar americà. Arquitectura, art, comunicació visual i Guerra Freda (Galaxia Gutenberg, 2024) i El somni de la subversió (Galaxia Gutenberg, 2025).
No sempre he pogut assistir a aquests “Diàlegs de Sant Jordi”, però en base als que he pogut escoltar, trobo que es tracta d’una molt bona iniciativa.