Dona i lluita democràtica al segle XX es tracta de la compilació relativa a una sèrie de ponències que es van realitzar el 2011 a la Universitat de les Illes Balears i amb la participació d’altres institucions de les Illes, en el marc d’un cicle que portava per nom el títol d’aquest llibre i del que David Ginard també va ser el coordinador.
Ell és l’autor d’un dels capítols del llibre i la resta estan escrits per diferents dones, totes elles doctores en història com ell i autores també d’altres llibres i articles de publicacions relacionats amb la història de la dona i el feminisme, alguns dels quals podeu trobar a Biblioteques de Barcelona.
Les diferents ponències es converteixen en els diferents capítols del llibre i, tot i que l’ordre de les mateixes és cronològic, i que hi ha un fil comú evident, no es té per què llegir tot seguit, ja que cadascun dels capítols incorpora una introducció, uns temes a tractar i unes conclusions.
Els estils personals de cadascuna de les autores, converteixen a aquest llibre en una visió més plural del que va ser la lluita per a la consecució del sufragi de les dones a Europa però, especialment, a Espanya des dels seus orígens fins a la transició.
A més del feminisme apareixen al llarg del text, altres ideologies i moviments polítics com el socialisme, el laïcisme i els antifeixismes i la relació que tenen amb el moviment pel sufragi femení.
Per últim, comentar que és un llibre especialment interessant per aquelles persones que volen conèixer la història del moviment a les Illes Balears.
1 Comment
Te que ser molt interessant de llegir