El Peix número 14 o com creure en l’impossible possible

El peix número 14 - Jennifer L. Holm

A partir dels 2 o 3 anys, una criatura és capaç de comptar fins passat el número 10 i aprèn que després del 13 ve el número 14, una xifra que el teu i el meu inconscient potser associen a fets positius, un cop hem deixat enrere la mala sort, però no tots.

I una d’aquestes excepcions és l’Ellie Cruz que a l’edat de 12 anys descobreix que la vida no és de color de rosa, com les parets de la seva habitació, i que té una mare i un avi amb un esperit mooolt més jove que el seu i que no l’entenen. No és estrany que es trobi així perquè la seva millor amiga ho està deixant de ser perquè ja no dinen plegades al menjador de l’escola a l’hora de dinar ni comparteixen salsitxes de Frankfurt arrebossades cruixents, el seu plat favorit. 

Just la nit que es queda sense cangur, la mare ha d’anar a la comissaria de policia a recollir el seu avi, un famós científic que roman enamorat de la seva difunta esposa Mona i de la seva professió. Prova d’això és la seva nova aparença: l’eminent Melvin Sagarsky sembla tot un adolescent després d’haver estat el seu propi conillet d’Índies i provat la fórmula de l’eterna joventut que ha descobert. I és així, com de la nit al dia, l’Ellie i el seu avi es converteixen en companys inseparables d’escola.

La vitalitat i curiositat innates del doctor Sagarsky són tan encomanadisses que, poc a poc, l’Ellie es va endinsant en la història de la ciència i descobreix una passió familiar que l’ajudarà a enfrontar-se al món d’una manera més madura i positiva. 

El Peix número 14 és finalista del premi E. B. White Read Aloud 2015 i està disponible a l’eBiblio en la traducció al castellà. Al catàleg Aladí pots veure quines biblioteques de la xarxa municipal de Barcelona disposen del llibre físic que pots endur-te en préstec per gaudir-lo tant en català com en castellà. Sens dubte, Jennifer L. Holm transmet l’entusiasme per la ciència i sap despertar l’esperit investigador de les nenes amb una novel·la que es devora i que compta amb un annex ben especial (la galeria de científics de l’Ellie Cruz).

Si la llegeixes i ja ets una mica gran, somriuràs al descobrir l’homenatge que l’escriptora nord-americana ret a J. D. Salinger mitjançant la introducció d’un dels personatges adolescents amb els que molts vam créixer, en Holden Caulfield, el protagonista d’El Vigilant en el camp de sègol.

Si després d’arribar a la pàgina 192 d’aquesta novel·la, vols continuar descobrint l’obra de Jennifer L. Holm, només has de fer clic aquí.

Jennifer L. Holm

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.