Imma Monsó, pregonera de la lectura 2022

Imma Monsó conversarà amb Anna Guitart sobre la seva obra i el paper que la lectura i les biblioteques han tingut en la seva vida.

Imma Monsó i Fornell (Lleida, 1959) és escriptora i ha treballat com a professora de llengües estrangeres. La seva trajectòria com a narradora va començar l’any 1996 amb la publicació del llibre de contes Si és no és, premi Ribera d’Ebre, i la novel·la No se sap mai, premi Tigre Juan en la seva versió al castellà. Amb la seva segona novel·la, Com unes vacances, publicada el 1998, va guanyar el premi Prudenci Bertrana i el premi Cavall Verd – Blai Bonet de narrativa. Des de la publicació de la seva tercera novel·la, Tot un caràcter, el 2001, ha estat considerada una de les escriptores de més vàlua de la seva generació literària.

A partir d’aleshores, algunes de les seves obres han estat guardonades amb prestigiosos premis literaris. Així, pel recull de contes Millor que no m’ho expliquis va rebre el premi Ciutat de Barcelona 2003; la novel·la Un home de paraula, publicada el 2006, va ser guardonada amb el premi Salambó, el Premi Internacional Terenci Moix i el premi Maria Àngels Anglada, i el 2012 va guanyar el 32è premi Ramon Llull amb la novel·la La dona veloç. L’any 2013 Imma Monsó va ser reconeguda amb el Premi Nacional de Cultura per “una obra literària personal, d’una consistència i d’una ambició exemplars, que configura un món rigorós i a la vegada d’un humor paradoxal”.

Paral·lelament a la seva obra com a narradora, Imma Monsó ha col·laborat a diversos mitjans de premsa escrita, com ara La Vanguardia, L’Avenç, El Periódico de Catalunya i Catalan Writing. La seva obra ha estat traduïda al castellà, i també té obres traduïdes a l’anglès, l’àrab, el francès, l’hongarès, l’italià i el neerlandès.

Monso_01
Monsó, Imma
Barcelona : Edicions 62, 1998
Monso_02
Monsó, Imma
Barcelona : Edicions 62, 2001
Monso_03
Monsó, Imma
Barcelona : La Magrana, 2002
Monso_04
Monsó, Imma
Barcelona : La Magrana [etc.], 2007
Monso_05
Monsó, Imma
Barcelona: Planeta, 2012
Monso_06
Monsó, Imma
Barcelona : Columna, 2016

2 Comments

  1. Al meu parer Imma Monsó és una de les grans escriptores que tenim avui en dia en la nostra literatura, i de vegades tinc la sensació que no se li concedeix el lloc que li pertoca.
    Per tant: m’alegra molt que sigui la pregonera de la lectura 2022.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.