Si el volum de receptaris disponible actualment al mercat editorial, i enfocat per al públic adult, és força voluminós, el destinat al públic infantil no es queda gaire enrere. En podem trobar per a solters, estudiants, per a homes o dones (?!), per a impostors, “escrits” per personatges famosos o amb les seves receptes preferides… fins i tot en tenim de personatges de ficció. I exactament igual passa amb el públic infantil. Bé, podríem afegir també la vessant lúdic-divulgativa d’alguns receptaris per a infants que introdueixen conceptes sobre química i alimentació que actualment també s’han traslladat als receptaris per a adults.
Cuinar amb els infants és una meravellosa opció per compartir temps d’esbarjo, aprenentatge i de qualitat amb ells. Per això és necessari que optem per receptaris fets amb seny, que ens ajudin a transmetre l’afició gastronòmica als més petits.
La proposta del cuiner David Lienas i la il·lustradora Cristina Losantos ens permet recuperar les receptes de les menges més tradicionals catalanes associades a les diferents festivitats i estacions, afegint també alguna recepta innovadora. Des dels clàssics com els panellets o les coques, també les melmelades però també unes originals roses de Sant Jordi.

Les receptes estan ben triades i sobretot amb explicacions entenedores, aquesta doble vessant fa que el llibre sigui de doble lectura, tant per als adults com per als infants. Les il·lustracions són divertides i no fan la funció d’explicar pas a pas el procediment de les receptes, ja que el text és força entenedor, així que ens acompanyen durant les 16 festes populars i ens ajuden a identificar-ne els elements més importants.
I ara què mengem? és una meravellosa opció per despertar el cuquet dels infants cap a la cuina i la gastronomia. I si cuineu alguna recepta, feu-ne una fotografia i ens l’ensenyeu que ens farà molta il·lusió. Bon profit!
Em sembla una molt bona idea apropar als nens i nenes al món de la cuina…allà on s’hi couen tantes coses, el laboratori de les cases on l’experimentació ens pot portar al millor de la màgia casolana.
El meu fill de 5 anys sempre ha estat interessat per fer-me “de pinche” i …qui sap si el dia de demà la cuina se’l “menja”?
La cuina te moltes coses que es poden aprofitar per compartir amb els nens/es d’avui, d’un “món rápid” on la majoria dels aliments venen “preparats” per guanyar temps… La cocina implica pa-ciencia, que no deja de ser la reina de las ciencias…
Molt bé!! un bon llibre.
Coincideixo amb vosaltres totalment! Salut i bona cuina! 🙂