Henson, Heather
La senyora dels llibres
Barcelona: Joventut, 2010
L’àlbum ens presenta l’emotiva història d’en Cal, un noi que a diferència de la seva germana Lark, no li agraden els llibres i no sap llegir. En Cal no pot entendre que la Lark miri els llibres com si fossin tresors i es passi el dia llegint.
La senyora dels llibres els visita cada quinze dies i ha de fer un llarg viatge fins arribar a casa seva i portar tots aquests documents… i a més a més de franc!
La senyora dels llibres és un homenatge a totes les bibliotecàries –en aquell moment no hi havia gaires bibliotecaris- que tenien per missió fer arribar la lectura a regions remotes on no hi havia escoles o biblioteques.
El conte està ambientat a Kentucky, als Estats Units, concretament a la serralada dels Apalatxes, en l’època de la Gran Depressió, i ens explica el projecte de les “Biblioteques a Cavall”, on les senyores dels llibres havien de viatjar per camins tortuosos i carregades de llibres, molt sovint amb condicions atmosfèriques adverses. Eren admirades per la seva valentia i dedicació i, a canvi, rebien petits presents, com ara aliments de l’hort, flors, receptes de cuina i sobretot la gratitud de les famílies a les que s’apropaven. I és que a l’igual que a la història del llibre, no hi ha satisfacció més gran quan es fa una recomanació, que la de transmetre el gust per la lectura. No creieu?
A les Biblioteques de Barcelona vam presentar una adaptació del conte La senyora dels llibres i L’ós que estimava els llibres, a través de les sessions de: Llibres a escena. Ambdós contes tenen en comú la importància dels llibres i la lectura compartida. Esperem que gaudiu d’aquests àlbums… i de l’activitat!
12 Comments
“No hi ha satisfacció més gran quan es fa una recomanació, que la de transmetre el gust per la lectura. No creieu?” I tant!!!
sembla súper maco!
Sí, que ho és! La història és molt emotiva. Segur que els lectors s’hi veuran reflectits amb algun dels personatges!
Aquest llibre pot ser molt interessant tant a nivell juvenil,com per adults,per l’historia en sí,espero la traducció del video ja que el meu anglés és mínim,gràcies.
Hola Pili,
he trobat aquest vídeo en castellà. Et passo l’adreça:
http://www.youtube.com/watch?v=a12mEqEj3hE
Tots els llibres que fomentin la lectura son bons per a tots i sobretot pels joves.
Hi estic d’acord, Jose!
Em sembla una proposta genial! crec que pel tió en caurà un exemplar pels més petits.
Crec que és un llibre molt maco que pot ajudar a acostar les biblioteques i la lectura als més petits.
Moltes gracies dels Estats Units.
Ahora en castellano, que no hablo català. Me encanta ver que este libro se ha traducido a tantas lenguas.
Desafortunadamente, YouTube requiere que comparta correo electrónico y no lo hago, así que no sigo con IttyBittyLit. Busco otro lugar para compartir otros libros y proyectos de poesía.
Otros muy buenos:
Dunderheads por Paul Fleischman pero no he hecho el video.
Iggy Peck, Architect por Andrea Beaty con video del canal IttyBittyLit.
The Curious Garden por Peter Brown. Se trata del parque construido de un ferrocaril alto abandonado en el centro de la ciudad de Manhattan.
Y El Tesoro por Uri Shulevitz. Lo tengo in IttyBittyLit en castellano aunque ne sé si lo he leído bastante bien.
Y me encantaría correspondencia regular si quieres.
Muchas gracias a ti, por seguirnos desde tan lejos!
Tomo nota de las recomendaciones.
En cuanto a libros y proyectos de poesía, precisamente trabajo en una Biblioteca especializada en esta temática. Puedes consultar el blog de la biblioteca:
http://www.llegeixbarcelona.net/archives/4986
O bien contactar con nosotros en la dirección: b.barcelona.mr@diba.cat
Algunos compañeros de bibarnabloc.cat que comentan libros de poesía son: Isidore Ducasse, o Béatrice.