Falsarius Chef. Cocina para impostores. El Puerto de Santa María : Compañía Oriental de la Tinta, 2007. ISBN 9788493605308.

Ara que està tant de moda la cuina (especialment la d’autor), que tothom s’equipa la cuina amb els utensilis culinaris més innovadors, sembla que no saber cuinar sigui d’allò més vergonyós. Però ja no cal que us preocupeu més! Falsarius ens dóna les eines necessàries per cuinar plats exquisits on el màxim esforç sembla que està en saber dissimular a l’hora de presentar-los i evitar que vegin les llaunes.

Falsarius Chef. Cocina para impostores, 2 : Falsarius Chef en su salsa. El Puerto de Santa María : Compañía Oriental de la Tinta, 2008. ISBN 9788493605377.

Cocina para impostores ens regala un gran ventall de receptes que ell diu crear mentre passeja pel supermercat, entre llaunes i congelats: plats senzills que semblen complicats; d’altres una mica més elaborats (per als més agosarats, com diu ell); receptes majoritàriament econòmiques (moltes duen el preu); de productes fàcils de trobar i que tots (o casi tots) tenim a casa (en alguns casos fins i tot ens aconsella la marca i el producte concret); d’altres amb ingredients estrella inimaginables, com la sopa instantània de ceba, la Coca Cola o els corn flakes; per als qui no tenen temps; per als qui creuen que no tenen habilitats; o per als que simplement volen innovar sense esferificar.

I tot això explicat amb molt sentit de l’humor i ironia. I,… sí! Les receptes són comestibles! I gustoses!

I, si no en teniu prou amb els llibres, no patiu, el món Falsarius va més enllà. També té un bloc i un canal de tv (no us deixeu endur per la posada en escena!) i el podeu sentir a la ràdio.

Us deixo amb una recepta força fàcil i molt actual: sushi sinli-o. Que vagi de gust! I, si proveu de fer algun plat, ens ho fareu saber, oi? Vinga, no sigueu vergonyosos!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=BCDV3CXLHsI&feature=player_embedded[/youtube]

29 Comments

  1. Què bo! Aquest és ideal per al meu xicot, que viu en un pis d’estudiants! Almenys li donarà idees per no dinar cada dia espaguetis! O almenys podrà cuinar-los de diferents maneres 🙂

  2. Havia sentit parlar molt d’aquest home ! La veritat és que surten un plats molt bons ! Qui sap si quan anem a un restaurant no ens ho fan així ? No perquè estigui dolent sinó perquè esperem que sigui un menjar ben casolà.

  3. La presentació és millorable, però val a dir que això és força fàcil. Fins i tot sense utilitzar l’arròs aquest ja preparat. Entenc que fent bullir més estona del normal l’arròs blanc habitual que comprem cru deu ser el mateix.

  4. És un bon llibre per poder enganxar aquells que els fa por i mandra possar-se a la cuina. Em consta que hi ha molts!!

  5. Ep, això va bé. La meva dona i jo ens repartim les receptes. Cadascun n’apren una i l’altre no: ella diu que és la millor manera que no li toqui cuinar sempre a ell…

  6. A mi m’agrada cuinar, però s’ha de reconèixer que a vegades un no te temps, i amb el poc que te no estas per fer de “cuinetes”, així que trobo que aquest llibre (que a mi ja m’havia arribat per altres fonts…) és interessant per “potinejar” de tant en tant amb ingredients força curiosos!

  7. Ei! Quants impostors que veig per aquí! M’alegra saber que no sóc la única que necessita un curs d’impostura (i una mica de temps per cuinar)! A veure quants de vosaltres (i quantes parelles) fan alguna recepta “falsària” i ens ho expliqueu!
    Que aprofiti!

  8. Fantàstic, per fi un llibre de cuina pels que volen quedar bé però no saben com i sempre se’ls hi crema tot.
    Igualment, quan no hi ha temps per cuinar i s’ha de ser presentable van bé coses així. Li faré una ullada 😉

  9. Jeje lo mejor de lo mejor, no cocinar demasiado y quedar bien, que no hace falta tirarse 3 horas cocinando

  10. Perfecte!!!!! Un llibre que ens ensenyi a fer plats ràpids, senzills i d’aquests que pots convidar a qualsevol i quedes genial, gairebé com un cuiner professional. Me’l compro!!!!!

  11. Aquest llibre em aniria molt bé per als meus començaments de convivència amb el meu xicot, si m’ho compraré.

  12. Ja era hora que algú fes broma d’aquesta dèria de cuiners “gourmets” que ens ha agafat a tots.

  13. Quanta raó, Maria! Sobretot quan comencen amb ingredients impossibles!
    Amb la “impostura” aprofites el què tens a casa i a sobre és més fàcil quadrar els números a final de mes, oi, falsaries?

  14. Imprescindible Falsarius! Després de llegir els seus llibres o veure els seus vídeos o les seves receptes al seu blog, ja no mirareu els prestatges de les llaunes i preparats dels súpers de la mateixa manera! Prepara plats que ni mirarieu dues vegades de maneres que fan quedar molt bé amb els convidats (dono fe!).
    Això si, si sou fanàtics dels microones, tingueu en compte que aquest home no en fa receptes!

  15. Un libro simpático para animar a los nuevos independizados a acercarse a la cocina, el regalo perfecto para los que se quedan sin los tuppers de la madre!

  16. és un llibre fantàstic que ajudarà a aportar idees per afegir una mica de creativitat als “tuppers” diaris per dur a la feina. gràcies per la recomanació!

  17. Certament avui en dia els “chefs” es creuen mes a prop de genis inventors del que realment haurien de ser: cuiners. M’encanta la filosofia d’aquest llibre o l´hi concedeix importancia al menjar, a la divertida forma de fer-lo i s’en riu de l’absurda mística que sembla que tots els plats hagin de portar avui en dia

  18. Me encanta la claridad de lo expuesto y como nos hacen ver algo que parece tan complicado, de una forma fácil y divertida. Además planta una semilla para atreverse a preparar platos diferentes.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.