//

Les receptes de Carvalho. Peix a la manera de Casa Leopoldo

1 min lectura
Historias de padres e hijos - Manuel Vázquez Montalbán

Historias de padres e hijos - Manuel Vázquez MontalbánLes receptes de Carvalho - Biblioteques i Mercats en marxa

 

 

Vázquez Montalbán, Manuel. Historias de padres e hijos. Barcelona: Planeta, 1991

Participa al concurs fotogràfic ‘Les receptes de Carvalho. Biblioteques i Mercats en xarxa’ i guanya un sopar per a dues persones al restaurant Casa Leopoldo.

“El silencio, la gravedad de comer bien, la serenidad de que el próximo plato estará a la altura de los anteriores. Pequeñas sepias, gambas, cigalilla.
– Oye, que esta tarde he de trabajar.
– Son alimentos ligeros, de buena digestión. ¿Es fácil para un hombre de las características del que te he descrito conseguir tarjetas para clubs privados o salas de fiestas de prestigio?
– Me has dicho que era un alto empleado bancario. Tal vez esas entidades negocien con su banco.
– No encaja con el personaje. Carvalho le tendió una foto.
– Pues te diré que no es una cara desconocida. Yo le tengo visto. ¿Más aún?

Casa Leopoldo, famós restaurant del Raval on Carvalho i Vázquez Montalbán tastaven aquesta original orada. Font: enric archivell (Flickr)
El dueño del restaurante les está ofreciendo una dorada para dos, abierta, a la parrilla y luego horneada suavemente, jugosa, Carvalho no le quita el ojo de encima, como preguntándole.
– Piensa que vamos hacia una catástrofe alimentaria. Todo lo que puedas comer hoy no lo dejes para mañana.
– También puede ser un club gastronómico.
– ¿El club Lion?
– Últimamente han aparecido asociaciones similares a las peñas gastronómicas vascas. Se asocian un grupo de amigos, alquilan un local, ponen unos fogones fenomenales, una buena bodega y a guisar.
– Esta ciudad se civiliza.”

Ingredients:

1 orada o 1 turbot o qualsevol peix de carn dura i no excessivament ample; sal i pebre; oli

Preparació:

  • La gràcia d’aquest peix està al punt de cocció.
  • S’obre per la meitat, se salpebra i es rosteix a la planxa ben fort, per tal de rostir-lo a la superfície, tant per la pell com per la part de la carn.
  • Després s’introdueix en un forn ben calent, només cinc minuts per tal que acabi de rostir-se.
  • Es treuen les espines i se serveix d’aquesta manera.

Si us ha agradat aquesta recepta del restaurant Casa Lepoldo, us recomanem  l’ arròs amb colomí i ceps de la seva carta. Segur que al Pepe Carvalho també li agradaria!


 

Xahrazad

Sóc la Lola i treballo a Biblioteques de Barcelona. La meva alter ego viu a Bagdad i està casada amb en Xahriar. Ens agrada explicar històries i sentir-ne de noves!

1 Comment

  1. Un gran mestre el Vázquez Montalbán.una novel.la de suspens amb les receptes de menjar és un éxit assegurat

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Anterior història

Cómo me hice monja, de César Aira

Següent història

Raimon, el compromís amb les emocions

Últimas de Blog