Llamada perdida, de Gabriela Wiener

Gabriela Wiener - Llamada perdida

Gabriela Wiener - Llamada perdida

Wiener, Gabriela
Llamada Perdida

Barcelona: Malpaso, 2015

 
Llamada perdida és un recull de relats biogràfics on s’entrellacen temes molt diversos com són la sexualitat, les relacions de parella, la maternitat. Una obra divertida i amena que ens apropa al gènere de l’autoficció amb un llenguatge i una sinceritat sorprenents.

El llibre està farcit de referències literàries a autors que ha influenciat a l’autora. Roberto Bolaño, Sylvia Plath, Simone de Beauvoir i molts d’altres apareixen al llarg dels relats. Són especialment interessants les llamadas a cobro revertido, el capítol on Wiener  entrevista a les escriptores Corín Tellado i Isabel Allende.

Nascuda a Lima, Gabriela Wiener va viure a Barcelona de l’any 2003 al 2011, any en què va marxar a Madrid. Cronista i poetessa, és una de les veus més potents del periodisme literari hispanoamericà actual. Col·labora de manera habitual al diari peruà La República, a la revista Etiqueta negra o a El País. És autora dels llibres Sexografías (2008), Nueve lunas (2010). També ha publicat el llibre de poemes Ejercicios para el endurecimiento del espíritu (2014).

La seva experiència com a emigrant, anomenada com el Gran Viaje, és un dels temes més destacables. A través de la seva pròpia veu o de la seva amiga Elisa, que apareixen al final de l’obra en forma de capítol de novel·la gràfica, es desmitifica l’experiència vital d’emigrar a la vella Europa i la tornada al país d’origen.
 


 

3 Comments

  1. Moltes de les referències literàries a autors que ha influenciat a l’autora, les comparteixo plenament: Roberto Bolaño, Sylvia Plath, Simone de Beauvoir, Isabel Allende. No coneixia aquesta autora però sens dubte la llegiré.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.