L’illa dels 5 fars. Un viatge per les claus de la comunicació

L'illa dels 5 fars - Ferran Ramón-Cortes

L'illa dels 5 fars - Ferran Ramón-Cortes

Ramon-Cortés, Ferran. L’illa dels 5 fars
Barcelona: RBA, 2005.

La comunicació és una part essencial del nostre dia dia, saber-ne o no ens condiciona les nostres relacions i l’assoliment de fites importants en diferents àmbits de la nostra vida (amics, família, feina, etc.), és a dir progressar, perquè tal i com diu l’autor d’aquest llibre: Comunicar, doncs, ens ajuda a compartir i ens fa més persones”.

L’autor, Ferran Ramon-Cortés, és un expert en comunicació, que treballa en el camp de la publicitat des de fa molts anys. En l’actualitat, a més, es dedica a la formació en comunicació personal, realitzant cursos i seminaris en empreses, institucions i organitzacions. També col·labora amb diferents mitjans de comunicació, com: Catalunya Radio, RAC1, TV3, El País semanal  i  la revista Mente Sana.

Prenent els cinc fars més destacats de l’illa de Menorca com a metàfora, en Ramon-Cortés ens convida a viatjar en la recerca de les claus de la comunicació. L’origen o causa d’aquest periple és una crisi professional que pateix l’autor, i seguint el consell del seu mestre Max, decideix refugiar-se en l’illa per trobar resposta als seus dubtes com a comunicador observant els fars.

A Menorca i concretament als seus fars, troba la “llum”. Els fars són un dels comunicadors més eficaços i seductors que existeixen, i a través d’ells Ferran Ramon-Cortés estableix una teoria, la teoria dels fars, basada en cinc claus entenedores que ens ajuden a millorar la nostra comunicació i fer-la més eficient.

Es tracta d’un llibre amè i fàcil de llegir, però sobretot curiós per la manera de plantejar un tema aparentment tan “tècnic”, utilitzant la faula com a recurs. Observant amb atenció cadascun dels 5 fars que visita, l’autor extreu un ensenyament important que esvaeix els seus dubtes com a comunicador.

Les pàgines d’aquest llibre ens regalen tot una sèrie de frases d’allò més interessants, aquí us en deixo un parell:

“Comuniquem el que sentim. I el que sentim no es pot amagar”.

“En aquesta vida acabem ensenyant els que més necessitem aprendre”.

Cal destacar que el llibre està prologat pel recenment desaparegut Oriol Pujol Borotau, un referent al nostre país en l’àmbit de les relacions humanes.

En definitiva, tal i com diu Ferran Ramon-Cortés: “Aquest llibre vol ser per a tots aquells que volem o necessitem transmetre una idea, i desitgem que aquesta idea arribi amb claredat i força als qui ens escolten”. Està clar, no?

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.