Coberta del llibre Mentre durin les espelmes, de Josep Rodríguez i Ferrer

 

Rodríguez i Ferrer, Josep.

Mentre durin les espelmes

Argentona: Voliana Edicions, 2021

Què passaria si en una nit especial, estiguessis passejant per un cementiri i trobessis un noi misteriós que t’ajuda? I què podria ocórrer si el trobessis i descobrissis el seu secret?

Això li passa al Joel. És un jove que va al cementiri del Poblenou acompanyat per unes amigues a fer un ritual màgic. Allí coneix en Víctor, un noi misteriós, que l’ajuda a sortir del cementiri, ja que s’havia perdut un cop acabat un ritual. En Joel queda fascinat pel noi, fins que finalment descobreix el gran secret: el Víctor és un fantasma i fa temps que vaga pel cementiri del Poblenou. Aquest fet farà que les espelmes prenguin molta importància a la vida del Joel i el Víctor i que pugui començar una bonica història d’amor.

En Josep Rodríguez i Ferrer és l’autor d’aquesta bonica història. És un apassionat dels haikus, I fins i tot ha escrit diversos poemaris d’aquest gènere poètic. Mentre durin les espelmes és la seva primera novel·la adreçada als joves.

Segons l’autor, volia introduir el gènere Boy Love a la literatura juvenil catalana, ja que no n’hi havia cap obra. A més a més, l’autor volia defugir de l’homofòbia i del assetjament escolar. Aquest fet fa que el to general de la novel·la sigui optimista, plena de llum i que hi predomini l’humor. L’ús de l’humor és important per alleugerir la càrrega dramàtica de la història.

Josep Rodríguez i Ferrer

A part dels amics del Joel i el Víctor, Barcelona i Sant Jaume d’Enveja són els altres grans protagonistes de la novel·la, ja que alguns indrets tindran molta importància per al desenvolupament de la història.

Mentre durin les espelmes rep influència de diferents mitologies com ara la nòrdica, àrab i, sobretot, japonesa. No només hi influeix la mitologia japonesa, sinó que també, la cultura del país nipó té molta importància, com ara els manga, els animes, les sèries d’animació japonesa…

Si us ha agradat aquesta novel·la, podeu estar d’enhorabona, ja que aquest any se n’ha publicat la continuació, anomenada Mentre el cel no ens reclami.

Gaudireu d’una novel·la interessant, sorprenent i, sobretot, apassionant!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.