Johar, Karan. Mi nombre es Khan. Madrid : Twentieth Fox Century, cop. 2010
A través d’una dolça i dramàtica història d’amor al més pur estil Bollywood, Mi nombre és Khan intenta explicar el síndrome d’Asperger a la vegada que dóna unes pinzellades sobre la comunitat musulmana i hindú resident als Estats Units.
Una pel·lícula sensacionalista i molt criticada, però si us la mireu sense prejudicis previs, és una bona manera d’entrar en el món del cinema indi, ja que hi trobareu molts dels ingredients del cinema Bollywood (sense els famosos números musicals): melodrama, romanç, família, herois i dolents, tocs còmics, valors tradicionals, un entusiasme contagiós, un final feliç … i no hi ha escenes de sexe.
Rizwan Khan (Tanay Chheda), és un musulmà indi criat per la seva mare (Zarina Wahab) a Bombay i té el síndrome d’Asperger. D’adult (Shahrukh Khan), s’enamora de Mandira (Kajol Devgan), una mare soltera hindú que viu a San Francisco. Els atemptats de l’11-S sacsegen els Estats Units, provocant una onada d’odi envers la població musulmana i, degut a això, hi ha una tragèdia familiar. Després d’aquesta vivència, Khan decideix marxar a buscar al presidents dels Estats Units, per netejar la seva imatge i recuperar així a Mandira.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VTD7PvPjrco[/youtube]
El protagonisa a vegades recorda a Forrest Gump, ja veureu!

Mi nombre es Khan és una pel·lícula del director Karan Johar, produïda amb capital indi i rodada en diferents escenaris d’Estats Units i Bombay. Karan Johar és un conegut director de cinema, guionista, productor i presentador de televisió de l’Índia, les seves pel·lícules es troben entre les que han tingut més èxit de Bollywood: Kuch Kuch Hota Hai (Està passant alguna cosa, 1998), Kabhi Khushi Kabhie Gham (A vegades alegria, a vegades tristesa, 2001), Mohabbatein (Històries d’amor, 2000) o Kal Ho Naa Ho (Tant pot haver-hi un demà com no, 2003).

Els protagonistes, Shahrukh Khan y Kajol, són autèntiques estrelles de Bollywood, i han protagonitzat altres pel·lícules del director com Kuch Kuch Hota Hai, i el nord-americà Christopher B. Duncan va ser l’encarregat de donar vida al president Barack Obama. Una anècdota, amb el protagonista: el 14 d’agost de l’any 2009 Shahrukh Khan va ser detingut a l’aeroport de Newark per una alerta amb el seu cognom, i degut a la indignació que va generar aquest fet a l’Índia, el governador Arnold Schwarzenegger el va convidar a dinar.
També destaca la fotografia, obra de Ravi K. Chandran, colorista, brillant i viva i la banda sonora, composta pel trio Shankar-Ehsaan-Loy.
Des de l’any 2000 el cinema de Bollywood està entrant al mercat estranger amb pel·lícules com Lagaan (2001), Devdas (2002), Kal Ho Naa Ho (2003), Veer-Zaara (2004), The Rising (2005), Mi nombre es Khan (2010) i la més coneguda, Slumdog Millionaire (2008).