Què passaria si el nostre cos tingués la capacitat “miraculosa” de curar-se a si mateix? Si només cuidant l’alimentació i l’estil de vida poguessin gaudir d’una vida llarga i saludable? I si et diguessin que tot això és degut a l’existència d’un enzim? I que resulta ser, a més a més, prodigiosa?
Hiromi Shinya va néixer l’any 1935 al Japó. És molt conegut per ser el pioner en les tècniques modernes de la colonoscòpia i per ser el primer a fer la primera operació de còlon sense incisió abdominal. Tota la seva vida l’ha dedicada a intentar comprendre el funcionament del cos com una unitat, no com a parts individuals. Així, un petit problema de salut a la llarga, pot derivar en una malaltia greu amb el pas del temps. Per tant, les malalties també s’han de tractar en el seu conjunt i no separadament: El cos humà és un tot i està connectat entre si.
En paraules del Dr. Shinya “Hem nascut amb el dret a la salut; estar sa és una cosa natural”. El cos té la seva pròpia capacitat per curar-se a si mateix.
Ell és l’únic que pot restablir l’equilibri quan tens una malaltia. La medicina i la cirurgia poden ajudar en casos d’emergències però és el cos qui té aquesta capacitat de sanar.
Les investigacions del Dr. Shinya l’han portat a descobrir que el cos humà té un determinat nombre d’enzims “mare” per reparar les cèl·lules del cos o sigui, hem nascut amb un número limitat d’elles i, precisament, aquests enzims són la clau per tenir una vida llarga i saludable.
Però què és un enzim? La definició que ens donen en aquest llibre és la següent: “un enzim és un terme genèric per una proteïna catalitzadora que es forma dintre de les cèl·lules dels essers vius” i gràcies a elles, tots els essers vius (també animals i plantes) poden viure.
La teoria del Dr. Shinya és que existeixen un enzim “mare” sense especialització i que es converteix en enzim específic segons una necessitat concreta del cos. Així “la teva salut depèn de com estiguin de bé aquests enzims mare sense esgotar-les”.
Segons el Dr. Howell, pioner en la investigació dels enzims “El nombre dels enzims que un esser viu pot produir és predeterminat: quan s’esgoten, la vida s’acaba”.
Els aliments que menges cada dia manté el teu cos, i el criteri que fas servir per escollir el que menges determina el teu estat de salut. Per desgràcia la societat moderna està plena d’elements que esgoten les nostres cèl·lules mare: l’alcohol, tabac, drogues, additius alimentaris, productes químics, ondes electromagnètiques, estrès emocional… tots aquests factors influeixen en l’esgotament dels enzims.
Et consideres una persona sana? pensa abans de respondre perquè no molta gent pot respondre amb un sí rotund. No estar malalt no equival a estar sa. Molta gent “sana” pot tenir problemes d’insomni, tensió cervical, mal de cap, estrenyiment… Aquests símptomes poden ser senyals d’avís que el teu cos t’envia i que amb el temps, poden convertir-se en alguna malaltia.
La qualitat del menjar i del beure determina la salut del nostre cos (la famosa frase “ets el que menges”). Per tant, la conclusió és senzilla: és necessari desenvolupar un estil de vida que mantingui els enzims “mare” del teu cos en lloc d’esgotar-les. Aquesta és la base de la dieta i de l’estil de vida de l’enzim prodigiós. L’únic camí fonamental per la cura de qualsevol malaltia està en el nostre estil de vida. I Quina és la dieta ideal?
85% d’aliments vegetals
15% d’aliments animals
òbviament els aliments han de ser frescos i naturals i s’ha de mastegar molt bé el menjar.
Com a conclusió, en la seva contra podem dir que només són teories, algunes fins i tot molt polèmiques, i és una de les tantes “dietes miraculoses” que hi ha al mercat; a favor seu, podem dir que alguns dels arguments exposats en el llibre no són nous, com menjar sa i fer exercici. El millor que pots fer és donar-li una ullada i decidir per tu mateix si realment val la pena aplicar alguns consells. Nosaltres ens quedem amb una de les seves recomanacions més senzilles: Ser feliç i fer el que et faci feliç.
Aquí també podeu veure un programa on el Dr Martin Macedo (expert en macrobiòtica) parla de la dieta del Dr Shinya:
També podeu consultar: