Perret, Delphine. Yo, el lobo y las galletas (de chocolate) Barcelona : Kóninos, 2006

Normalment, quan torno de l’escola mai passa res de nou…

Tanmateix, sempre et pots trobar un llop assegut en una cantonada i convidar-lo a casa…Amb traç àgil i sobri, Delphine Perret il·lustra els onze capítols d’aquesta particular història amb una ironia amable i s’ajuda d’un text distribuït al voltant de la vinyeta que ressalta l’essencialitat dels dos personatges, en blanc i negre.

Una inversió dels papers permet abordar amb humor la desgràcia d’un llop abatut per no poder ser ja qui havia estat d’un temps ençà: el Gran Llop Dolent. Ara no només no fa por sinó que és completament ignorat; serà un petit nano el qui li doni de nou la confiança perduda (i algunes galetes).

this will be the begining of a biutiful friendship...
primer capítol: la trobada

El format s’atansa a la tira còmica, i em sembla una manera òptima d’estimular el gust per la lectura; com diu Gustavo Puerta Leisse “una historia sencilla, dos personajes sólidos, una situación atractiva animan una experiencia lectora que queda sedienta de continuidad. Por esta razón, renunciar a este tipo de obras significa perder una valiosa oportunidad para despertar el hábito, y lo que es más importante, no disfrutar de una entretenidísima lectura”.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.