Julia Golding, Taoshira
Barcelona, Cruïlla, 2010.

Taoshira es una de les quatre princeses de les illes de la Mitja Lluna Blava. Prové d’una cultura matriarcal, que es caracteritza per ser educada, silenciosa, podríem dir quasi asèptica. Dins la seva societat, demostrar els sentiments en públic denota feblesa i manca d’educació. Sempre porta el cap cobert, vesteix amb roba clara i porta la cara pintada de blanc, com si aquesta estètica ajudés a fer-la invisible.

El príncep Ramil es un jove actiu, amb un fort caràcter, impetuós, sorollós i rialler. De cabells negres i pell fosca, representa la antítesis de Taoshira.
Els dos joves no tenen res en comú… excepte que cap d’ells vol a l’altre en matrimoni, però tots dos hi estan obligats.

Quan es troben, de manera inesperada, són raptats i fets presoners per tal d’evitar l’aliança política que desbarataria els plans del poderós i malvat Fergox.

A partir d’aquí els joves comencen un viatge ple d’aventures, on coneixen diferents cultures i diferents persones que els ajuden a trencar prejudicis i a començar a mirar-se l’un a l’altre com el que son: un noi i una noia joves que tenen, també, moltes coses en comú.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=r-30TBSzwC4[/youtube]
Taoshira és una novel•la èpica, on es tracta la política, la religió, la guerra i l’amor en una societat imaginària. Tot i que de seguida el lector fa un paral•lelisme entre aquesta societat i la nostra; on es fàcil veure també diferències racials, culturals o religioses.

Julia Golding, ens crida a trencar prejudicis, a deixar de tenir por i rebuig envers el diferent, per donar una oportunitat a conèixer a l’individu i valorar-lo com a persona.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.