Losada, Verónica
El Rincón de los postres
Barcelona: La Cúpula, 2014
La cuina està de moda i és un fet que els postres encara ho estan més. I si, a més a més, són postres fets per nosaltres a casa… mmmm el plaer encara és doble. Pastissos, galetes, sorbets, cupcakes, flams, torrons, brioixos, magdalenes, gelats, trufes… el dolç ventall de possibilitats fa que el teu estomac comenci a protestar… i una bona manera de posar-hi remei, és començar a practicar amb aquest llibre.
La “rebosteria casera” no és una cosa nova i les receptes de l’àvia continuen tenint molts seguidors i seguidores. Ara bé, amb la irrupció de les receptes 2.0 això ha canviat una mica i és molt habitual veure blocs dedicats a compartir receptes virtuals per tota la xarxa.
Verónica Losada, autora del llibre, també és la creadora del bloc “El Rincón de los postres”. En ell, es poden trobar receptes (dolces això sí) per a tots els paladars i en aquest llibre, podreu trobar algunes d’aquestes receptes.
L’autora va començar a interessar-se en el món de la rebosteria casera fent a casa tota mena de receptes que trobava en llibres i en blocs de cuina per internet. A poc a poc va començar a crear les seves pròpies receptes, fent experiments culinaris, i finalment, va decidir crear el seu propi bloc amb totes aquestes receptes. Si voleu donar un cop d’ull, trobareu moltes receptes i fins i tot, algunes en format de revista ideals per guardar.
El llibre resulta ser molt pràctic si tampoc ets un/a especialista a la cuina i vols iniciar-te en el món de la rebosteria. Cada recepta conté els passos numerats per seguir les instruccions i va acompanyada de la seva corresponent imatge en algunes d’elles.
Això és d’agrair si ho fas per primera vegada i tampoc tens un màster en cuina. Tot i que algunes receptes són molt més elaborades (no és el mateix fer una magdalena que un Layer cake), el llibre és fàcil d’entendre i és apte per tots els públics.
De totes maneres, si la primera vegada no et surt com a la foto (no us ha passat això alguna vegada?), l’important és passar-ho bé i repetir la recepta fins a aconseguir que quan la facis, no quedi res en el plat.
Si us agrada la cuina i sou uns llaminers i unes llamineres, us recomanem que feu un tast a aquest llibre. Segur que passareu una bona estona fent algunes de les delicioses receptes que trobareu en ell i que podreu gaudir amb tota la família.
2 Comments
Bones,
No he llegit el llibre encara però volia compartir la meva estada al Bulli.
Va ser única, irrepetible, genial, no oblidaré mai aquest dia i us puc ven assegurar que és el millor.
Però potser el que encara m’agrada més d’en Ferran Adrià és la seva senzillesa.
M’encanten els llibres de cuina, en especial, els que són una mica diferents o es basen en una temàtica, com per exemple, receptes amb fruïts vermells. Però, els llibres de postres també m’agraden molt!