Mazinger Z

Mazinger ZImagawa, Yasuhiro. Mazinger Z: edición Impacto!
Barcelona: Selectavisión, DL 2011

Aquest conegut crit de guerra, era l’utilitzat pel Koji Kabuto, el pilot del més famós i conegut robot mecànic del món: el MAZINGER Z, cada vegada que entrava en acció i tenia que lluitar amb els diferents enemics; d’altres monstres mecànics; comandats pel malèfic Doctor Infern. Aquest personatge va néixer en un primer moment com a personatge de còmic (manga) i posteriorment va convertir-se en una sèrie animada (anime). El significat del nom “Mazinger Z” és el següent: “ma” significa dimoni i “jin” vol dir deu. El “gaa” és una terminació que suggereix la idea d’una construcció mecànica. Una màquina pilotada que pot esdevenir un deu o un dimoni. La Z és el nom del aliatge utilitzat per la construcció del robot. Estem parlant del primer robot tripulat de la historia del manga. Tenim el precedent de l’Astroboy, però en aquest cas es tracta d’un nen robot i no està tripulat. L’autor del manga Mazinger Z és Go Nagai, també és conegut per la creació del manga Devilman. Les seqüeles del Mazinger Z més conegudes són el Gran Mazinger i el Grendizer. També volia recordar-vos que el proper XXX Saló del Còmic es realitzarà entre el 3 i el 6 de maig a Barcelona i es celebrarà el 40 aniversari del conegut robot Mazinger Z. Aquest any els robots seran els protagonistes del Saló del Còmic i, també podrem gaudir de la presencia del seu autor, el Go Nagai al stand 96 de la productora Selecta Visión.

Aquesta és la cançó original amb la qual s’obria cada capítol de la sèrie:
 


 
Estrenada per primera vegada al 1978, TVE només va emetre 32 dels 92 episodis de la sèrie japonesa original i sense respectar l’ordre dels capítols. En general la sèrie va deixar un molt bon sabor de boca als seguidors (nens i joves de l’època) i va esdevenir un referent i un abans i un després dintre del món de les sèries d’animació manga i de les sèries amb robots i màquines. Posteriorment Tele 5 va emetre al 1993 la sèrie sencera però en horari de matí (per qüestions del pacte anti-violència a la televisió) i va passar molt desapercebuda. Després van programar la sèrie entre d’altres Canal Plus i TV3. A continuació podeu veure com era la sèrie als anys 70 i 90 quan la van fer a la televisió:
 


 
El Go Nagai va sentir-se des de ben petit lector dels primers mangas que van aparèixer: “Tetsuwan Atom” (Astroboy) de Osamu Tezuka i “Tetsujin 28-Go” (Ironman 28) de Misuteru Yokoyama. Aquests personatges li van servir d’inspiració en el futur per la creació del se famós robot: el Mazinger Z. Es tractaria d’un robot diferent, pilotat per una persona (Koji Kabuto).

A continuació poden veure com és la nova sèrie de Mazinger Z, a la seva edició IMPACTO:
 

http://youtu.be/UN8ynnLONOk
 
L’argument d’aquesta sèrie de ciència ficció s’inspira en el món real i és molt bàsic): la lluita tecnològica i militar del món als anys 70 (però això encara continua): Dos científics els Doctors Juzo Kabuto (representa el bé) i Infern (representa el mal) van descobrir en el transcurs d’una expedició arqueològica a l‘illa de Bardos les restes de robots de l’Imperi Mikene, i amb ells una sofisticada tecnologia que ells van saber utilitzar en la construcció de robots mecànics amb un poder gairebé sense límits. L’enfrontament és qüestió de temps i esdevé una pugna per aconseguir la màquina de guerra més poderosa. El Dr. Infern elimina al seu competidor, el Dr. Juzo Kabuto per aconseguir els resultats de les seves investigacions. Aquest no és altre que el robot més poderós i sofisticat construït fins al moment: El Mazinger Z.

Afrodita A
Afrodita A
Aquest es va construir amb la millor tecnologia del moment i amb els millors materials: el super aliatge Z i la energia fotoatòmica (gairebé indestructible). Des de l’Institut Fotoatòmic, el seu successor, el professor Yumi, amb el Koji Kabuto (el net del Dr. Juzo Kabuto) tindran la misió d’aturar els atacs continuats dels monstres enviats pel Doctor Infern per controlar el robot i el món. El Mazinger Z també tenia una companya robot: la Afrodita A (pilotada per la Sayaka). I també el seu company i amic Boss finalment va tenir un robot que representava els moments més còmics de la sèrie: el Boss Borot i, que en definitiva lluitava poc però era un amic pel protagonista.

Baró Ashura
Baró Ashura
En el paper dels “dolents” tindrien al Doctor Infern i als seus monstres mecànics, que en cada nou capítol eren destruïts pel Mazinnger. Aquests eren comandats per diferents generals a les ordres del Dr. Infern: el Baró Ashura, el Comte Brocken, el Vescomte Pigman i el Duc Gorgon. Aquests Grans robots que voldrien la destrucció en primer lloc del Mazinger Z i posteriorment la del Japó i la de tot el món cada vegada eren més poderosos i destructius. I li van fer molt difícil la vida al Mazinger Z.

Comentar-vos que la proposta del Mazinger: edición Z. Impacto! va tenir una molt bona acollida de crítica, però va deixar una mica freds al seus seguidors. La sèrie original japonesa era per tots els públics i aquesta anava dirigida als adults que van veure la sèrie quan eren petits. En aquesta nova versió surten tots els personatges anteriors i a més a més d’altres nous d’altres mangas com: Z Mazinger, Violence Jack, Abashiri Ikka o Mao Dante. Es tracta d’una sèrie que va deixar una influencia molt positiva a tots els seus seguidors i “fans”. Fer la revisió de la sèrie amb la edició Impacto serveix per tenir la necessitat de tornara a veure l’original. Sempre tenim que tornar a les fonts originals!

48 Comments

  1. Estaria bé que les bibliotecàries escolars compressin les aventures de Mazinger Z, així el seu alumnat podria gaudir d’elles tal com ho vam fer nosaltres ja fa uns anys.

  2. Estic d’acord amb tu Encarna! I avui tenim la opció de veure la versió antiga i també la nova de la edició Impacto. Aquesta darrera actualitza i resumeix la història en 26 capítols. I amb un so i una imatge de gran qualitat!
    Per mi resulta una sèrie molt entretinguda i entranyable…

  3. Quaranta anys ja! Crec que Mazinguer Z ens va obrir els ulls a un altre tipus de dibuix i d´estètica als joves de més de 4o anys . Ara el manga ens envolta i fins tot ens sobrepassa en les versions televisives , però en Mazinguer és un referent que cal tenir a l´abast.

    • Va significar una ruptura amb els dibuixos animats de la seva època. Amb una estètica diferent, que avui dia ens pot semblar superada, però que en el seu moment va significar tota una revolució pels nens i els joves. Els capítols eren devorats totes les setmanes i trobaven la imatge del robot en moltes promocions, anuncis de premsa, ràdio i TV, samarretes, joguines, cromos… Tot un fenomen seguit pels més joves!

  4. Es una serie molt recomendable per els fans de les series de robots destructius que lluiten contra el mal i també es recomendable per els antics fans de la serie per tornar-la a veure la serie original o la nova versió que se ha fet.

    • Això que has comentat sobre la destrucció a la sèrie és veritat. A partir d’aquest anime, els dibuixos van incorporar un grau més alt de violència i d’agressivitat. També és cert que es tractava de robots mecànics i no de persones, però que en la ficció volien per una banda defensar i per un altre atacar la llibertat dels humans. De totes maneres avui dia l’acció i les lluites que apareixen a l’antiga sèrie estan molt superades. Potser la nova sèrie (edició IMPACTO) s’apropa més als estàndars actuals de violència, però sempre controlada i sotmesa a control per dirigir-la als més petits.

  5. Quins records! Aquells dissabtes a l’hora de menjar esperant una nova història. Totalment diferent als dibuixos al que estàvem acostumats, Mazinger Z ens seduïa pels seus fantàstics personatges i la seva sorprenent acció. Que records! senzillament i entranyablement .meravellosos

    • Quan vaig veure la sèrie de petit em va semblar impressionant. Les lluites entre els diferents monstres mecànics del Doctor Infern contra el Mazinger Z i, que sempre eren derrotats despertava la meva imaginació i la dels meus amics i companys d’escola. Aquesta sèrie i aquest personatge van contribuir a la meva passió pel món del còmic.

    • Si I! Era como un ritual de los sábados. Después de comer a esperar a nuestro luchador contra el mal!!
      Han pasado eones desde entonces!

  6. Tots el que vam viure l’infantessa durant els anys 70 i 80, aquesta sèrie ens transporta a una època plena de records on els dibuixos tenen una gran importància. És interessant veure “l’abans” i el “després” d’aquesta sèrie. Ens fa adonar-nos dels canvis i millores que han patit els dibuixos durant aquests anys.

  7. Si, realment es va convertir en una icona pels joves i els nens. Com diu el propi Go Nagai aquest anime va esdevenir amb el temps en una icona de la cultura pop. Aquí ho teniu comentat en aquest article:
    http://www.ficomic.com/NOTICIES/detall.cfm/ID/3987/T/mas-robot-icono-pop.html
    El Go Nagai està en plena forma i ahir al Saló del Còmic ens va comunicar que entre els darrers projectes contempla la realització d’una pel·lícula amb personatges reals i de fer una adaptació també amb les noves tecnologies. Aquesta tarda al Saló del Còmic i en el estand de Selecta-Visión el més afortunats tindrem la sort de rebre un dibuix dedicat i signat de les mans del propi Go Nagai. Ja us aniré informant!

  8. Jo la vaig seguir com a mare, era jove i m’agradava perque era un estil diferent i novedos. No cal dir que la meva filla i els seus amics varen aprendre a defensar-se al crit de “puños fueraaaaaaaaaa”

  9. Jo també confesso que he cridat el “puños fuera”. Era com un crit de guerra a I’hora de jugar. I més avui que he conegut al propi Go Nagai en persona en el Saló del Còmic i ha estat increïble. M’ha signat i m’ha dedicat un gravat original del Mazinger ZZZZZZ!!!!!!
    file:///Users/francobocaballero/Documents/FRAN/Imagenes%20Mazinger%20Z/DSC09018.JPG

  10. Mazinger….que recuerdos!!!!
    Todos queríamos ser Koji Kabuto y pilotar a Mazinger para combatir contra el mal….
    Y cuando apareció Afrodita A y su fuego de pecho…..
    Ahí los seguidores empezaron a dividirse….unos prefierian a Mazinger y solo a el y otros (mayoritariamente de sexo femenino) preferian que Afrodita estuviera presente en las luchas..

    Estas diferencias han quedado olvidadas este fin de semana en el Salon del Comic, adonde me acerqué gracias a esta recomendacion de Toga.
    Muchos nostálgicos y muchos nuevos seguidores del personaje nos dimos cita alli para comprobar que 40 años no son nada y que por Mazinger y por su autor Go Nagai no pasan los años.
    Tal vez sin esta reseña de la obra de Go Nagai no hubiera tenido la oportunidad de volver a revivir la emocion infantil de ver a Mazinger.
    Gracias Toga.

  11. Realmente ha sido un fin de semana muy, muy intenso. He tenido una ración de Mazinger Z i de Go Nagai que creo que no podré olvidar en toda mi vida. Como comentaba en un articulo comentado en el post, estamos ante un icono pop con mayúsculas. Me faltan ya los adjetivos para expresar tanta emoción…
    Sobre el tema de los roles femenino (Afrodita A) y masculino (Mazinger Z) creo que tienes toda la razón y mis amigos eran mayoritariamente partidarios del Mazinger y las amigas de Afrodita. ¿Cuestión de alineación por sexos? Posiblemente.
    Moltes gràcies pel teu comentari i aviat penjaré les fotografies que vaig poder fer aquest cap de setmana al Saló del Còmic en el moment de la signatura de l’autor: el Go Nagai.

    Mazinger Z / Go Nagai i Toga Yagari

    • Per no caure en el “frikisme” ni esdevenir un insuportable del Go Nagai us envio un resum fotogràfic de com va anar el Saló del Còmic:
      Aquest és el Go Nagai en el moment de la entrega dels dibuixos signats:

      Mazinger Z / Go Nagai i Toga Yagari

      A continuació tenim la cloenda amb aquesta imatge amb un Mazinger “model anti-crisi” (baratet i sostenible):

      Mazinger Z / Go Nagai i Toga Yagari

      I per finalitzar el dibuix original dedicat i signat pel Go Nagai:

      Mazinger Z / Go Nagai i Toga Yagari

      I això és tot!!

  12. Hola , interesante el comentario y sobre todo la entrega que desde lo personal indudablemente queda latente. Mi generación que no es tan lejana , también en otro continente vivió el uso de los robots y las nuevas tecnologías, donde la reiterada pero agradecida lucha entre el bien y el mal , tras un personaje muy parecido , Voltus V , nos dejaba perplejos durante horas frente a la TV.
    Las versiones en segundas partes , no siempre resultan acogedoras para el gran público , y luego pretender accionar sobre el recuerdo de la infancia en los seres ya crecidos y que han edificado sus muros con la adultez es difícil , no siempre tiene o alcanza un éxito total teniendo en cuenta que por error muchos olvidan que fueron niños y otros vivimos la añoranza a una edad genial , que quizás desde la pretensión de ser adultos no avizoramos fuera tan rica y grandiosa.
    Bienvenidos todos los robots de la creación humana si precisamente vienen a hacernos mas humanos.
    Un saludo.

  13. Enlazando con tu reflexión final, creo que esos robots mecánicos nos enseñaron también los aspectos positivos y buenos del hombre, y por consiguiente de la tecnología, como parte de esa creación humana. El lado malo y cruel siempre ha estado ahí y hasta los niños los intuíamos.
    Para los más pequeños simplemente eran muy chulos, tremendamente chulos. No había más que eso. Eran divertidos, nuevos, modernos y nos dejaban con la boca abierta.

    Amb tot aquest equipatge, realment m’aporten el record d’allò que va deixar-me un molt bo sabor de boca.
    I com tot a la vida, sense cap mena d’excuses per endinsar-me en un oceà d’enyorances i sentit de pèrdua de la infantessa. Només des d’un punt de vista divertit i fins i tot “gamberro”.
    Moltes gràcies per la teva reflexió.

  14. Uaaalaaaa!!!!
    El Poder, la Maldad, Koji puede controlar……
    Que recuerdos!!
    Y que chulo cuando apareceió Afrodita-A y su “PECHOS FUERA”!!!!
    Para nosotros, que eramos pequeños, era lo más….y parece ser que ahora lo sigue siendo.
    Por ahí he leído que se ha convertido en un icono Pop…
    La verdad, no me extraña nada…a pesar de estar en el siglo XXI no se ha inventado nada tan chulo y con una imagen tan moderna como Mazinger.
    Y si es cierto que Go Nagai va a seguir publicando sus aventurasm creo que ahí estaremos todos los fans para que Mazinger se quede con nosotros durante mucho tiempo…las ventajas de no envejecer….

  15. Si la idea de Go Nagai es la de crear de nuevo más aventuras del Mazinger Z. Supongo que después de ver la fortaleza de su creación se ha animado para hacerlo.
    Els seguidors no són massius, però són incansables i fidels. Hi ha encara molta gent que recorda amb molta estiamció les pel·lícules i els mangas del Mazinger. Un personatge que es vol adaptar als nous temps i sembla que ho fa molt bé.

  16. Me sigo admirando de cada entrada de Toga , me parece increíble lo variado y extenso del abanico de temas que abarca y ahora , con ustedes: MR. MAZINGER Z !!

    Me encanto el articulo! me parece completísimo, y les recomiendo que hagáis lo mismo que yo: desde aquí instruir a los peques de la casa del famoso personaje que tantas tardes acompañados de galletas y Cola Cao , no ha transportado a un mundo lejano, asiático, fantástico y donde todo era posible…

    GRACIAS TOGA Y A SEGUIR EN ESTA LINEA TAN EDUCATIVA!

  17. Gracias sobretodo por tu entusiasmo, el cual es muy importante y es el ingrediente esencial en esta aventura de Biblioteques de Barcelona que es el Bibarnabloc.
    Em sembla molt bona la idea teva de recomanar i de fer alguna reposició d’aquesta sèrie per tornar a recuperar-la i de pas fer nous adeptes entre el més petits de la família.
    El post l’he fet des de l’entusiasme i la estimació que tinc pel Mazinger. Com tot a la vida, aquest post és millorable però la il·lusió utilitzada ha estat tota la del món.
    I sobre els temes sempre intento recuperar llibres o històries que personalment em semblen interessants i que amb el temps han quedat una mica oblidades.

  18. Hay que recuerdos tan fantásticos me has traido con este articulo sobre el Mazinger Z. Me ha encantao volver a reencontrar esta historia. Y que fotos tan, tan yo que sé increibles!! No tenía ni idea de que había una nueva versión. Y lo de la foto dedicada, ¿ es de verdad del creador del Mazinger Z? No se conserva mal del todo para su edad este hombre. ¡Gracias por un viaje al pasado tan agradable! ¡Tengo que volver a ver los episodios!

  19. Se trata realmente del creador de la serie el Sr. Go Nagai durante la celebración del Salón del Cómic de Barcelona del pasado mes de mayo. Había muchos fans y fue una experiencia muy enriquecedora.

    M’agrada molt que t’hagi agradat la sèrie. Només comentar-te sobre la nova sèrie, que es tracta d’una adaptació de l’antiga i no és exactament igual. Tot és més modern i adaptat més a la manera de fer manga d’avui dia. Que gaudeixis molt i molt de totes dues versions de la sèrie!!

  20. Les interpretacions nostàlgiques de les sèries, pel·lícules, llibres dels que ara ens movem entre els 30 i el 40 anys són ja un fenomen clarament visible arreu. Serveixen transportar-nos a la més dolça infància. Poc més.

    Mazinger és una de les poques sèries televisives en què un dels seus personatges és transgènere (Ashura). La radicalitat del personatge emergeix no solament perquè qüestiona la hegemonia del binarisme sexual, sinó perquè la seva condició no es converteix en un tema que estigui en el centre de la trama. Ashura és un dels pocs transgèneres de ficció que apareixen en una història que no gira al voltant de la temàtica transgènere.

  21. De fet la meva intenció era aprofitar el “boom” del manga i del anime per recuperar aquesta nova versió de l’antic MAZINGER Z (és diferent a l’original dels anys 70) i també fer un petit homenatge en general al seu creador el Go Nagai).
    I tens raó sobre la qüestió trangènere sobre el Baró Ashura. Pel moment històric (els anys 70) es tractava d’una aportació interessant i molt agosarada per tractar-se d’un còmic infantil. Si que van aparèixer veus contaries sobre la violència de la sèrie original (als 70), però cap comentari ni cap queixa sobre aquesta proposta trangènere del personatge. Suposo que la crítica no es va fixar….. Moltes gràcies per la teva reflexió Zyg!

  22. Jo no vaig anar-hi al saló del còmic quan a estar aquí el seu autor i és una llàstima, perquè hauria estat una bona experiència, segur.
    no he llegit els còmics, però els dibuixos m’encantaven i rememorar-los em porten molt bon records.
    Sé que a prop de Tarragona hi ha un parc on hi ha l’escultura del Mazinger Z i és una excursió que tinc pendent de fer.

  23. Ja fa més d’un any d’aquest increïble Saló del Còmic i encara me’n recordo del fantàstic desplegament que va suposar les diferents exposicions i activitats relacionades amb la figura del Mazinger Z. La fotografia amb el seu creador, el Go Nagai va significar el seu punt més alt per un “fan” del manga i sobretot del creador del robot Mazinger Z. Ja saps que la sèrie està disponible a les biblioteques de Barcelona…i per realitzar la visita a la figura de 10 mts del mazinger Z, segueix les instruccions que trobaràs a l’enllaç del Pau Pineda Ruiperez (de l’anterior comentari al post). Es fàcil arribar-hi a la urbanització Mas del Plata (sortida 10 de la AP-2 abans d’arribar-hi a Tarragona), però consulta també l’enllaç del Pau Pineda
    Salutacions i bon viatge! Ens pots comentar el teu viatge i experiència de la visita als seguidors del Mazinger Z!!

  24. Gràcies pels teus comentaris!
    A les biblioteques tenim molts còmics de tot tipus i també sobre crítica social actual. Per exemple un autor que tracta el tema, però amb humor seria el Guy Delisle. Té còmics com: Crónicas de Jerusalén, Crónicas Birmanas, Pyongyang, Shenzhen….molt interessants sobre la guerra a diferents països del món, la crítica social i el seu impacte..
    Un altre autor clàssic del gènere seria el Joe Sacco. Aquest és un autèntic periodista gràfic que fa entrevistes al front e guerra i del qual tenim a les biblioteques: Palestina: en la franja de Gaza, Reportajes : Palestina, Irak, Kushinagar, Mujeres chechenas, Crímenes de guerra, Inmigrantes africanos, tots d’actualitat i molt interessants…
    Carlos Giménez fa crítica social a Paracuellos, Barrio…
    Un altre còmic molt interessant és el que tracta sobre el 15-M de diferents autors: Yes we camp: Trazos para una revolución
    Per finalitzar un altre que tracta la crísi actual a casa nostra seria el còmic Andando de Alejandro Torres i Albert Carreras.
    Els trobaràs a la xarxa de Biblioteques de Barcelona. Bona lectura!!

  25. Quins records! Era petit, no sé quants anys, però no deixava de veure cap capítol de Mazinger Z aquells dissabtes a dos quarts de tres de la tarda.
    És molt bonic que tants de nosaltres recordem aquells moments.
    Una abraçada a tots.

  26. Realment eren uns dibuixos molt diferents a la resta… no es tractava de la típica història infantil. Ens obrien una finestra al món dels adults, de la tecnologia i de la ciència-ficció. I com a protagonistes un grup de joves amb els quals podíes identificar-te i, d’alguna manera somiar que podries, només algun dia, arribar a ser una mica com ells, vivint aventures amb robots i lluitant per combatre als dolents, que s’ho volien carregar i destruir tot!
    Jo igual que tu, de nen m’ho vaig passar d’allò més bé amb aquesta sèrie de dibuixos d’anime japonès!

  27. Jo no recordaba quants anys tenia quan van fer la serie per primera vegada, si dieu que va ser al 1978 habia de tenir 14 anys que va ser quan els pares ens van comprar la primera televisió i el que recordo de la serie és que va causar polémica per violenta i van haber-hi críticas i que la Afrodita era quasi quasi pornogafica amb aquells pits tan a la vista, jo potser ja era una mica gran per veure-la però si que me la miraba encara que no fos fan.

  28. Tens raó Asun…. la sèrie va tenir una consideració de violenta, però és que el context de l’època eren altres series molt edulcorades, com per exemple el Marco, o la Heidi etc… Avui dia aquesta sèrie no tindria cap problema d’acceptació entre el públic ni infantil ni pels adults, però pels anys 70, m’imagino que devia de ser tot un terratrèmol visual!
    Realment es va exagerar una mica, però las causes reals de la cancel·lació de la sèrie van ser que des de les institucions i el Govern de l’època es va considerar que era massa violenta pel públic infantil i, per això van patir directament un acte de censura. I els nens es van quedar sense saber ni el final, ni el desenvolupament normal dels capítols, ja que a més a més els van oferir cap al final de la sèrie en desordre, i també van anul·lar d’altres episodis. Tot un exemple de desconsideració i de censura vers els televidents i concretament cap als infants!

  29. Sabeu que a Tarragona hi ha una gran estatua de Mazinger. Fa temps vaig baixar a fer-me una fotografía amb ella

  30. Si, és veritat i té un gran nivell de detall!
    Per anar-hi heu que viatjar cap a Tarragona per l’AP.-2. A continuació agafeu la sortida 10 fins al Pont d’Armentera i, a continuació trobareu un desviament indicant la urbanització “Mas del Plata”, a on el trobareu. No té pèrdua, i a més a més si porteu un navegador, serà molt fàcil la seva localització.
    Tot un emblema dels anys 80 al vostre abast! No us ho podeu perdre!

  31. Recordo que la primera vegada que vaig veure el còmic tant per la televisió com en paper em van espantar els dolents, de fet, eren dolents de debò.

    JM.

  32. Aquesta sèrie no és dels meus temps, però el meu pare sempre me la posava quan era petit. Tots els meus amics comentant els nous capítols de bola de drac, i ningú coneixia qui era en Mazinger Z.

    • El Mazinger Z és la protohistòria de l’anime japonès al nostre pais. Ho van emetre per diferents canals de televisió(públics i privats) i, com gran part de les sèries japoneses es poden consultar per internet, a youtube i també a les biblioteques de Barcelona. Podeu aprofitar per agafar en préstec, a qualsevol biblioteca de Barcelona i de la xarxa, un manga de Bola de Drac i, un vídeo/anime del Mazinger Z, per comprovar els orígens(oblidat per gran part dels més joves) de la tan estimada Bola de Drac!

  33. M’encantava Mazinger Z. Tinc ja 48 anys i quan vaig anar al Japó en va al·lucinar la quantitat de seguidors que encara té la sèrie.

    • Tens raó Jordi. Els seguidors són una legió i, qualsevol acte o presentació qui compta amb la presència del seu autor, el Go Nagai és sempre multitudinari i tou un èxit!
      Gràcies pel teu comentari!

  34. Una gran serie Mazinger Z, jo la vaig veure de petita i encara m’enrecordo molt. De fet els hi poso als meus fills i els encanta.

    • Moltes gràcies per enviar el teu comentari! I per estimar tant com jo aquesta sèrie mítica i aquest robot tan especial!

  35. Ostres! quins records m’han vingut al cap. Era molt fan del Mazinger Z. Ara tinc 49 anys i tot i que ha plogut molt des de que la vaig veure, tinc molt de carinyo pe’l personatge que feia el robot mazinger z i la afrodita A. M’heu fet tirar 40 anys enrera!! Gràcies per rememorar aquesta serie tan mítica!

  36. Moltes gràcies pel teu comentari i el teu entusiasme pel nostre robot favorit de la Tv: el Mazinger Z. Amb el temps que fa de la seva emissió i encara trobo nous materials de manga i anime!

  37. Quins records! El Mazinger Z va ser un referent. Crec que tots els nensvolíem ser Koji Kabuto. La sèrie era molt maniquea i probablement, a ulls actuals, bastant masclista i violenta. Però cada dissabte després de dinar n’esperàvem l’episodi…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.