Boyle, Danny. Slumdog Millionaire Barcelona: Filmax, 2009

Pel·lícula britànica dirigida per Danny Boyle basada en l’obra de Vikas Swarup, traduïda al castellà com ¿Quién quiere ser millonario?

Guanyadora de 4 Globus d’or, 8 Oscars i 7 Premis BAFTA

Ambientada als barris de Bombai, la ciutat més gran de l’Índia narra la vida de Jamal Malik, un adolescent pobre que es presenta al concurs.

Comença amb en Jamal torturat per la policia ja que no es creuen que ell sol hagui pogut arribar a l’última pregunta.

A partir d’aquest moment es succeeixen diversos flashbacks on a cada pregunta del concurs ens mostra els motius pels quals dóna la resposta correcta.

Podem veure com en Jamal, el seu germà Salim i Latika es veuen implicats en una xarxa de nens del carrer de la que aconsegueixen sortir quan el seu germà Salim descobreix que el cap pretén deixar-lo ceg per treure’n benefici.

Després de passar per tota una sèrie d’aventures per sobreviure arriba un moment en que els germans i Latika se separen. Latika acabarà casada amb un mafiós amb qui treballa Salim i Jamal acabarà fent de noi del cafè en un call center.

Però Jamal sempre té al cap a Latika i només pensa en trobar-la per estar amb ella.

I com no, Jamal guanya el concurs i s’emporta les 20 mil rupies de premi i acabarà retrobant-se amb el seu gran amor.

Una lliçó de supervivència i de què l’amor triomfa per sobre de tot.

Ball de l’estació

10 Comments

  1. Una gran pel·lícula i també una gran banda sonora, dos dels òscars que va va guanyar van ser precisament per la banda sonora i per la millor cançó original.

  2. Em va encantar la pel.lícula,i a més perque es tractava d’un concurs qu’ el feian aquí,i partir de cada pregunta recordar vivencies….Recomenable.!!!

  3. Tal i com la presentes, m’han vingut ganes de veure la pel·lícula ara mateix. Gràcies per la recomanació!

  4. La pel.licula es realment tan bona com dura. Molt recomanable. Penso que hauríeu de avisar que s’explica tota la pel.licula (incloent-hi el final ) per si algú no la vist.

  5. El que m’agrada de la seva banda sonora (això és extensible a totes les pel·lícules de Bollywood) és l’energia que et transmet. A més té la seva gràcia lo del concurs, per què ens sona de veure’l a les televisions de per aquí.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.