Sin noticias de Gurb d’Eduardo Mendoza

Sin notícias de Grub - Eduardo Mendoza

Sin noticias de Grub - Eduardo Mendoza

Mendoza, Eduardo
Sin noticias de Gurb

 
Eduardo Mendoza és un dels escriptors que millor relata la ciutat de Barcelona i sobretot la societat barcelonina. Ja deveu conèixer les seves obres més populars com ara La verdad sobre el caso Savolta, El misterio de la cripta embrujada, El laberinto de las aceitunas, Aventura del tocador de señoras o La ciudad de los prodigios, on relatava la ciutat a principis del segle XX.

El cas diferent va ser la novel·la Sin noticias de Gurb que explica la transformació de Barcelona amb motiu de la celebració dels Jocs Olímpics a la ciutat.

Dos extraterrestres aterren a Barcelona per estudiar la vida terrestre, gràcies a un catàleg que canvia la realitat, la nau es converteix en una casa residencial. En fer la primera exploració, Gurb, el company del protagonista canvia l’aspecte i es converteix en la cantant Marta Sánchez.

Eduardo Mendoza

Amb aquest aspecte nou, Gurb puja a un cotxe i desapareix. Llavors, el protagonista com que no rep notícies de Gurb, decideix sortir a buscar-lo. Gràcies a aquesta aventura, al protagonista li passen diverses coses bastant surrealistes.

És un bon exemple de crossover, ja que als joves els n’agrada el caràcter infantil de l’extraterrestre protagonista i als adults, la ironia sobre la transformació de la ciutat. I tots, també gaudeixen de les diverses situacions absurdes que fan riure fins a la sacietat al lector.

Inicialment, es va publicar periòdicament a l’estiu de l’any 1990 al diari El país. Era un any que Barcelona estava plena d’obres, ja que la ciutat acolliria l’any següent els Jocs Olímpics.

Quan va rebre la proposta d’editar la història de Gurb, Eduardo Mendoza pensava que no es vendria gaire, ja que ja havia sortit anteriorment a la premsa, però, es va equivocar fins al punt que ha arribat a ser una de les seves novel·les que més èxit ha tingut.Cartell de l'obra de teatre

L’any 2006 es va estrenar al Teatre Lliure l’obra Sin noticias de Gurb, en la qual l’actriu Rosa Novell recitava el text i estava acompanyada pel músic Eugeni Roig.

Gaudiu d’una bona lectura!!!

4 Comments

  1. Aquest llibre el vaig llegir fa molt de temps però va ser tant divertit que ho aconsello, és molt bó.

  2. Quin gran llibre i quin tip de riure! El vaig llegir ja fa 20 anys en els trajectes de tren quan anava a l’Autònoma, i no podia evitar riure sense que em sentissin els meus veïns de seient al vagó!
    Una lectura ultra recomenada.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.