The Fall: “Sempre diferents, sempre els mateixos” John Peel dixit

The Fall. Your Future Our Clutter. Londres : Domino, 2010

L’abril passat va arribar a les botigues l’últim disc de The Fall, Your Future Our Clutter.

The Fall és una banda anglesa de post-punk formada l’any 1976 per Mark E. Smith. El grup ha existit sempre al voltant seu, ja que a més del fundador ha estat l’únic membre constant al llarg d’aquests més de 30 anys. Als seus inicis estaven molt vinculats amb el moviment punk de finals de 1970, però la seva música ha passat per nombrosos canvis d’estil i també de formació i és que, segurament a causa del caràcter difícil del seu líder, la llista completa dels instrumentistes que han passat per The Fall seria més llarga que la llista dels reis gots.

El gener de 2005 van ser objecte d’un documental molt recomanable per conèixer la corrosiva personalitat de Mark E. Smith, The Wonderful and Frightening World of The Fall, produït per la BBC.

Tot i aquestes variacions al llarg dels anys, la seva música ha mantingut sempre unes constants que la caracteritzen: un so de guitarres abrasives, la peculiar veu de Smith, la seva personalíssima manera de cantar i l’ús de les repeticions i el crescendos d’intensitat.

Your Future Our Clutter és The Fall en estat pur. És el 28è àlbum d’aquesta llegendària banda i en ell es demostra que, des que Mark E. Smith va refundar la formació han recuperat totalment la forma.

En aquest primer àlbum per a Domino tot segueix com va quedar al seu disc anterior Imperial Wax Solvent. Es mante la formació liderada per Mark E. Smith -veu i compositor principal- acompanyat per la seva actual dona, Elena Poulou Smith -teclats i veu-, Dave “The Eagle” Spurr -baix-, Peter Greenway -guitarra- i Keiron Melling -bateria-. L’àlbum va ser produït per Ross Orton i el mateix Mark E. Smith.

Es mantenen també els característics i a vegades incomprensibles grunyits ebris de Mark E. Smith, les guitarres esmolades i repetitives i el baix com un martell. Amb la mateixa intensitat de sempre, The Fall fan una exhibició en nou temes del seu rock cru, agre i desenfrenat. Com al seu anterior treball, a més dels instruments clàssics, fan servir també sintetitzadors electrònics i línies de moog per acabar d’embrutar el seu so.

Pel llançament del single Bury The Fall han fet el seu primer videoclip en molts anys. A continuació podeu gaudir d’aquest prodigi visual gravat en súper-càmera lenta i dirigit per Thirtytwo -pseudònim de Dylan Southern y Will Lovelace-.

Ja fa anys que The Fall fan el que els dona la santa gana.

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.