Trentanyers que encara viuen de la paga setmanal

Chatiliez, Étienne Tanguy : ¿qué hacemos con el niño?. Barcelona : DeAPlaneta Home Video, DL 2002

Un moment especialment difícil pels pares és quan els fills marxen de casa, tot i que actualment hi ha la convicció que marxen massa tard. Precisament aquest és l’argument principal d’aquesta pel·lícula del director francès Étienne Chatiliez.

Tanguy, amb 28 anys, sembla el fill perfecte, estudiós, encantador i seductor, només té un “petit” problema, encara segueix vivint amb els pares i no sembla que tingui pressa per marxar. El dia que Tanguy anuncia que encara aplaçarà un any més la seva sortida, Edith i Paul, els seus pares, exploten i decideixen començar a fer-li la vida impossible. A partir d’aquest punt, la història va entrant i arribant a moments còmicament sublims, allò que va començar com un simple joc passarà a ser una autèntica batalla familiar. Mares i pares, aneu agafant idees!

Quan Paul i Edith Guetz, mirant tendrament al seu fill Tanguy, van dir: “Eres una monada. Si quieres, te puedes quedar en casa toda la vida” no podien imaginar-se fins a quin punt aquesta declaració seria profètica.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5HEpeioTZPk[/youtube]

Quan es va estrenar, al 2001, la pel·lícula va tenir molt èxit a França, gràcies en gran part al trio d’actors principals que van bordar els seus personatges: Sabine Azema (Edith Guetz), André Dussollier (Paul Guetz) i Eric Berger (Tanguy Guetz). Tot i així, el final, ràpid i poc convincent, va ser molt criticat.

Tanguy, és una comèdia cruel sembla ser la lògica prolongació de La vida es un largo río tranquilo (1989), ¿Qué hacemos con la abuela? (1990) i La alegría está en el campo (1995), anteriors obres d’Étienne Chatiliez.

Étienne Chatiliez
Font: Pure People

Una obsessió del director són les misèries de la classe mitja francesa, presumptament lliberal, representants d’un estat del benestar que ha engendrat una generació de fills intel·lectuals però inútils, per això, totes aquestes pel·lícules comparteixen una mirada corrosiva sobre l’universa familiar, una curiosa obsessió que fa que algunes situacions impossibles es converteixin en úniques i amb un sentit de l’humor àcid i pervers.

Estats Units va intentar fer un pèssim remake de la pel·lícula, Novia por contrato, amb les estrelles del moment: Matthew McConaughey i Sarah Jessica Parker

4 Comments

  1. No he vist aquesta pel.lícula però per l’article em sembla molt interessant. Vaig ara mateix a la biblioteca a fer el préstec! Gràcies.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.