Un gato en París - Jean-Loup Felicioli & Alain Gagnol

Un gato en París - Jean-Loup Felicioli & Alain GagnolFelicioli, Jean-Loup / Gagnol, Alain. Un Gato en París. Madrid: Karma, DL 2012

Actualment el cinema d’animació europeu està en plena forma, i si ens fixem en el cas del cinema d’animació francès encara està millor gràcies a títols com Bienvenidos a Belleville (Sylvain Chomet, 2003) i sobretot la meravellosa El Ilusionista (Sylvain Chomet, 2010), que ja van gaudir de dos grans comentaris al Bibarnabloc. I si voleu més exemples, Un gato en Paris (Jean-Loup Felicioli i Alain Gagnol, 2010) encara ho corrobora més.

En Dino és un gat que té una doble vida. Al matí juga amb la Zoe, la filla de la comissària de policia, que mai té temps de jugar amb la seva filla perquè vol empresonar en Víctor Costa, un conegut mafiós responsable de la mort del seu marit. Però en Dino de nit acompanya al lladre Nico a cometre robatoris. Tot canvia quan el Nico i la Zoe es troben i junts s’han d’enfrontar al mateix enemic comú, en Víctor Costa.

Un gato en ParísEls directors Jean-Loup Felicioli (Albertville, 1960) i Alain Gagnol (Roanne, 1967) han debutat al cinema amb aquesta pel·lícula, després d’haver col·laborat junts en molts curts i alguns projectes televisius. Destaca molt la visió de les teulades de París i sobretot un traç de dibuix molt artesanal. S’ha de celebrar que en temps de l’animació feta per ordinador, de tant en tant s’estreni pel·lícules amb aquest tipus de dibuix. També cal destacar la influència de les pintures de Modigliani, sobretot en la forma dels ulls dels personatges.

El guió de la pel·lícula és interessant i sorprèn que el desenvolupament de l’argument de la pel·lícula esdevingui més policíac. És destacable l’ús de la banda sonora composta per Serge Besset, amb una vessant jazzística, molt associada al cinema policíac.

L’estrena a Barcelona d’aquesta pel·lícula va ser de manera molt amagada, ja que només es va estrenar al cinema Verdi. Però gràcies a la seva nominació a l’Òscar com a millor pel·lícula d’animació hem pogut descobrir aquesta petita joia a un públic més ampli.

Un gato en París

Podeu gaudir d’aquest tràiler de la pel·lícula.

4 Comments

  1. La vull veure. M’agrada el cinema d’animació, els misteris policiacs, el jazz i també els gats!!!! Gràcies per la recomanació, Neville ^_^

    • Moltes gràcies Patricia!!! Aquesta pel·lícula funciona el boca-orella per recomanar a les famílies i als nens

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.