Una puntada de peu al cul del superheroi clàssic

Kick-Ass. Mark Millar & John Romita Jr.Millar, Mark / Romita Jr, John. Kick-Ass. Torroella de Montgrí: Panini, cop. 2010

Qui no ha volgut de petit ser un superheroi de còmic… o potser no de tan petit? A Amèrica hi ha un grapat de persones que es posen el vestit de lycra i surten a patrullar pel seu barri i fer la bona acció del dia. Es coneixen com a superherois de la vida real, indubtablement aquesta gent és fruit de l’esperit de Kick-Ass.

Com serien els superherois en el món real? Aquesta és la gran pregunta que il·lustren Mark Millar (Marvel Ultimates, Wanted) i John Romita JR. (Amazing Spider-Man, Daredevil) i ho fan realment bé. Per això aquest còmic és un punt i a part en el gènere de superherois, ja que està ambientat en la crua realitat on ningú vola i on no sempre triomfa el bé sobre el mal.

Dave Lizewski, és un jove d’institut com qualsevol altre amb l’excepció que és el primer en fer el pas endavant dels superherois reals. Decideix comprar una disfressa a eBay i imposar una mica de justícia al seu barri. La primera trobada com a heroi no surt tal com esperava, però mirat pel costat positiu, d’aquesta experiència en surt amb una mena de superpoder i amb la moral encara més reforçada (un noi tossut).

Kick-Ass. Mark Millar & John Romita Jr.

Gràcies a la seva inspiració, i al youtube, centenars de joves segueixen els seus passos i Dave es fa un nom en el món dels superherois reals: Kick-Ass (puntada de peu al cul). La cosa es posa perillosa quan dos autèntics superherois es volen aliar amb Kick-Ass. Big Daddy i Hit Girl, pare i filla tenen tot el que un superheroi necessita: armes, tecnologia, arts marcials i, fins i tot la gran missió de venjar a la seva difunta mare, assassinada a mans del cap de la màfia.

El fet d’anar matant mafiosos incomoda bastant al pobre kick-Ass que el seu hàbitat natural són els xats de Myspace i que per acabar-ho d’adobar no aconsegueix lligar-se a la noia maca de la classe. Però el que ha començat és com una gran bola de neu que ningú pot parar i que possiblement acabi com el rosari de l’aurora, tot i que un superheroi té un deure, té paraula i té el compromís de fer del món un lloc millor.

Kick-Ass. Mark Millar & John  Romita Jr.

Un guió tan brutal no va passar desapercebut per a Hollywood i l’any 2010 es va estrenar la pel·lícula de Kick-Ass, amb Aaron Johnson com a Kick-Ass i Nicolas Cage com a Big Daddy. Cal dir que la versió a la gran pantalla és prou fidedigna respecte a la cruesa i la violència. És una bona adaptació al marge d’alguns canvis de guió.


 

2 Comments

  1. L’heroi del segle XXI fill del youtube, ebay i les xarxes socials. Una molt bona ració d'”entertaiment” per aquest estiu. Molt refrescant!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.