Arriba l’estiu i a tothom comença a venir-li de gust gaudir de l’exterior, de la natura, de la platja. Arriben les vacances i apartem les obligacions per agafar els tant desitjats dies d’esbarjo. Deixem de banda les activitats d’interior i sortim a respirar vida.
En aquest article recopilem 4 àlbums infantils que exploren el món més enllà de la porta de casa, en solitari o en companyia el món és ple de possibilitats, que no us faci mandra descobrir-les.
Aquest llibre ja el vam ressenyar en aquest mateix blog, al 2017, i en aquest moment de preocupació per l’addicció a les pantalles dels més petits, és interessant repescar. Un gran dia de res serveix per adonar-nos de les coses que ens perdem quan el nostre món es redueix a una pantalla.
Un àlbum que ens fa veure que l’avorriment també pot ser divertit i interessant encara que sembli paradoxal.
No deixeu de llegir la ressenya monogràfica d’aquest àlbum.
FER, Daniel; DI GIORGIO, Mariachiara, il
Barcelona: Símbol Editors, 2023
Viure a la vora d’un riu potser que sigui una de les coses més meravelloses que poden existir. Els rius esdevenen els escenaris de les més extraordinàries aventures, si a això afegim la desbordant imaginació infantil, els jocs entre germans i les conseqüències del desconeixements de les lleis de la física, ens trobem amb aquest àlbum ideal per l’estiu.
Albolote, Granada: Barbara Fiore, 2018
Un dels més bonics llibres de la Suzy Lee, una delícia d’àlbum, un homenatge a les onades que arriben, que marxen, que ens empaiten… qui no ha jugat alguna vegada a la vora del mar?
La senzillesa d’aquest àlbum sense paraules és la seva virtut màxima, la paleta de colors pot semblar pobre però és molt efectista i la composició de les pàgines és un intent intel·ligent de marcar la barrera entre la seguretat i l’amenaça.
Tot plegat La ola és un d’aquests àlbums pels que no passa el temps.
Podeu llegir l’entrevista a l’autora d’aquest llibre que es va publicar al maig de 2019
¡A jugar fuera! és un d’aquests àlbums híbrids que a partir d’una història aparentment de ficció ens acaba transmetent coneixements, en aquests cas sobre animals i ecosistemes.
El fil argumental no és totalment paral·lel al que mostra la il·lustració si no que mitjançant la enumeració d’activitats que es poden fer a la natura i que van realitzant els dos infants protagonistes de la historia, a cada pàgina també anem passant per diferents espais com la granja i els seus animals, les muntanyes, els deserts, la sabana, la selva… al final quan els infants tornen a casa portem amb ells tots els coneixements adquirits.
És un àlbum sense edat ja que, malgrat tenir una mica de text, el poden “llegir” fins i tot els no lectors.
Us en dureu cap de vacances?