Un gran dia de res - Beatrice Alemagna

Un gran dia de res - Beatrice Alemagna

Alemagna, Beatrice
Un gran dia de res

Barcelona: Combel, 2016

 
I per què no avorrir-nos? Hem d’estar sempre ocupats? Per què no fer res?

Una casa al camp. Plou. A dins, una mare davant d’un ordinador i un petit davant una consola, matant marcians per avorriment. La mare li treu la consola al nen i l’empeny cap a fora, el nen recupera d’amagat la consola i surt de mala gana. El temps no convida a passejar però comença a caminar, a baixar pel turó. Arriba a l’estany i esdevé una tragèdia, la consola cau a l’aigua i es perd.
La pèrdua de l’aparell serà el detonant per descobrir un món que fins aleshores havia passat desapercebut. La imaginació comença a treballar i descobrim els animalons que surten quan plou, els bolets i els fongs de mil colors, els tresors de sota terra, les olors, els raigs del sol lluitant entre els núvols, l’arc de Sant Martí, els arbres, l’aigua de pluja…

Pares preocupats per l’addició dels vostres fills a la tecnologia, aquest és el vostre llibre. Sovint ens preocupem molt pel temps que passen els nens connectats a consoles o dispositius mòbils i per la poca capacitat que tenen de passar el temps jugant a joc simbòlic o amb la imaginació. I quan deixem que la seva imaginació voli ens molesta el soroll que fan, o que els seus jocs no siguin tranquils, o que es taquin, o que es facin mal i aleshores els hi donem consoles, dispositius mòbils o teles perquè estiguin més tranquils.
 

Nen jugant al mòbil - Font: Wikimedia Commons
 
Aquest llibre treu importància a tots aquests aspectes i mostra a un nen que no té por dels animalons, que corre, salta i cau a sobre del fang, que es mulla amb la pluja i que viu mil aventures només en sortir de casa, sense tenir la pressió d’un adult que vigila constantment.

Un gran dia de no res ensenya al nen com gaudir sense joguines ni aparells i als pares a no preocupar-se tant dels “perills” que pot córrer un petit. Els colors que il·lustren el llibre són una eina per transmetre el canvi d’actitud del nen; els colors més avorrits atapeeixen les pàgines al començament de la història i, de mica, en mica es va il·luminant afegint colors més clars quan el nen comença a divertir-se.
 


 
És un llibre encantador que ens transmet la idea que no fent res també ens podem divertir i podem passar una bona estona.

Si voleu fer un tast, doneu una ullada a aquest curt de l’editorial Albin Michel.
 


 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.