Fantástico Sr. Fox - Wes Anderson

Fantástico Sr. Fox - Wes Anderson
 
Anderson, WesFantástico Sr. Fox
Madrid: Indie Project, 2010
.

L’any 2016 se celebrarà l’any Roald Dahl amb motiu del centenari del seu naixement. Per anar obrint boca, comentarem una adaptació del seu magnífic llibre El fantàstic senyor guillot, que va ser portada a la pantalla gran per un director amb un estil propi com és Wes Anderson el 2009.

En Fox, un astut guillot, que a causa d’una promesa que va fer a la seva dona, porta una vida idíl·lica i força tranquil·la, fins que els vells hàbits de caça tornen amb molta força, ja que a les nits, el senyor Fox caça els pollastres, els ànecs i els galls d’indi de tres grangers germans de prop del seu cau.

Un dia els grangers acorden caçar-lo, fins que un d’ells ha trobat el cau del guillot. En vigilar el cau, veuen que el guillot surt i el disparen, però un tret fa que la cua de l’animal desaparegui. L’animal, ferit i retingut al seu cau, trama la seva venjança contra els temibles grangers, capturant tots els animals de les respectives granges.

Aquesta pel·lícula d’animació està realitzada mitjançant la tècnica de la “stop-motion” per filmar el moviment de les titelles emprades en el rodatge de la pel·lícula.

Fantástico Sr. Fox és la primera, i de moment, única pel·lícula d’animació del director, ja que el llibre de Roald Dahl va ser el primer llibre que li va regalar la seva mare i va acabar sent un dels seus llibres favorits de quan era petit.

El guió de la pel·lícula està escrit per Wes Anderson i per Noah Baumbach, director de pel·lícules com Una historia de Brooklyn i Frances Ha. Sorprèn que un director que acostuma a filmar els seus propis guions i que té un cert estil definit, hagi agafat l’estil del llibre de Roald Dahl com el seu.

Cal destacar que aquesta pel·lícula va ser la primera col·laboració amb el compositor francès Alexandre Desplat per musicar la pel·lícula. Després han col·laborat junts amb les pel·lícules Moonrise Kingdom i El gran hotel Budapest.

Fotograma de la pel·lícula
Fotograma de la pel·lícula

La pel·lícula va rebre dues candidatures a l’Òscar en les categories de millor pel·lícula d’animació i millor banda sonora original per Alexandre Desplat.

Il·lustració de Quentin Blake
Il·lustració de Quentin Blake

Si us ha agradat la pel·lícula, podeu aprofitar per llegir el llibre, sobretot, molt recomanable l’edició amb les il·lustracions de Quentin Blake.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.