Hilda and the Troll - Luke Pearson

Hilda and the Troll - Luke Pearson

Pearson, Luke
Hilda y el troll

Granada: Barbara Fiore, cop. 2013

Cabells blaus pentinats cap al costat, cames escarransides que es perden dins d’unes enormes botes vermelles, ulls grans de mirada inquisitiva… Quedeu-vos amb la descripció per què aquesta és la Hilda, l’heroïna dels tres àlbums de l’autor anglès Luke Pearson.

I com és la Hilda? És intrèpida i aventurera, li encanta fer coses extraordinàries com ara acampar les nits de vent i pluja, o anar a dibuixar sola a la muntanya. Però potser el tret més característic de Hilda sigui la seva mentalitat oberta a no jutjar abans de conèixer, a més de tenir una gran sensibilitat i un alt sentit de la justícia i ser especialista a fer-se amiga d’éssers sobrenaturals.

A Hilda y el troll l’autor ens presenta la Hilda, una nena que viu amb la seva mare en una casa aïllada, però envoltada de natura i d’éssers fantàstics amb els quals la petita s’entesta a confraternitzar, encara que a vegades li costi algun ensurt. Està, per exemple, el petit home de fusta que apareix per la casa quan li ve de gust, encara que no estigui convidat, per no parlar de l’enorme troll que dóna nom a aquest àlbum. Sense oblidar en Brizna, el Gosset que l’acompanya a tot arreu.

Hilda y el gigante de medianoche - Luke PearsonL’editorial Barbára Fiore l’encerta de ple, una vegada més, apostant per l’edició dels còmics de l’autor anglès Luke Pearson. A més de Hilda y el troll també hi ha editats en espanyol Hilda y el gigante de media noche i Hilda y la cabalgata del pájaro. Els tres còmics són absolutament deliciosos per la forma i pel contingut. I és que només les portades ja són una promesa del que trobarem dintre, tres històries molt ben estructurades i curosament entintades, que agradaran tant els nens com els grans.

Les dues pàgines finals del llibre, l’autor les dedica a donar-nos a conèixer algunes particularitats d’aquests éssers fantàstics; i és que mai està de més saber els detalls al voltant dels diferents processos de petrificació solar que pot patir un troll, així com l’animadversió natural d’aquestes criatures envers el so de les campanes. Després de llegir Hilda, mirarem amb uns altres ulls les roques de la muntanya.

Per acabar de decidir-nos, dir que a més de l’aroma de producte ecofriendly que transmeten totes les històries de Hilda, resulta que a més, l’autor predica amb l’exemple i tots els àlbums estan editats en paper amb certificat FSC.

Hilda and the Troll - Luke Pearson

No queda més remei que dir: Olé tu!

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.