La edad de la inocencia, de Martin Scorsese

La edad de la inocencia - Martin Scorsese

La edad de la inocencia - Martin Scorsese

Scorsese, Martin
La edad de la inocencia
Madrid : Columbia Tristar, 2004

El director novaiorquès Martin Scorsese ha provat sort amb diferents gèneres cinematogràfics: el religiós amb La última tentación de Cristo, la comèdia amb Jo que noche, el terror amb el remake de El cabo del miedo, el món de l’esport amb Toro salvaje. Encara que les seves pel·lícules més recordades giren a l’entorn de la màfia, des del seu debut amb Malas calles.

Un dels seus amics i col·laborador, Jay Cocks, va regalar al director la novel·la d’Edith Wharton titulada L’edat de la innocència, als principis de la dècada dels 80, però després d’uns anys a la prestatgeria de llibres del director, Scorsese va llegir la novel·la i va decidir que l’adaptaria al cinema.

L’acció de la pel·lícula es situa a la Nova York de 1870 i narra la història d’un jove advocat de l’elit de la ciutat i promès amb una noia de la seva mateixa classe social, que s’enamora de la cosina de la seva promesa, una dona recentment separada.

La pel·lícula està interpretada per Daniel Day-Lewis, Michelle Pfeiffer, Winona Ryder, Geraldine Chaplin, entre altres. Cal destacar el treball de Joanne Woodward com la narradora del llargmetratge, en la versió castellana, la narradora fou l’actriu Núria Espert.

Sobresurt la magnífica direcció de Martin Scorsese, capaç de reproduir la societat novaiorquesa de l’època i també la recreació de les diferents classes socials.

Cal destacar les actuacions dels actors protagonistes, Daniel Day-Lewis com el jove advocat, Winona Ryder com la seva promesa i Michelle Pfeiffer com la misteriosa comtessa Olenska.

La edad de la inocencia - Martin Scorsese

El guió escrit pel mateix director amb la col·laboració de Jay Cocks és molt subtil i mostra les relacions amoroses de l’època. Segons el mateix director la pel·lícula era un risc econòmic, ja que els melodrames romàntics d’època no estaven de moda.

Com la pel·lícula se situa el 1870, cal fer d’un esment especial de la direcció artística de Dante Ferretti i Robert J. Franco i el disseny de vestuari de Gabriella Pescucci.

A més a més la banda sonora d’Elmer Bernstein vesteix el llargmetratge d’una gran elegància i refinament, justament l’Edad de la inocencia és un dels seus treballs més destacats com a compositor.

Podeu escoltar un fragment de la banda sonora:

Martin Scorsese és un gran amant del cinema, per això cal fer un cert esment amb els títols de crèdit de la pel·lícula dissenyats per Saul Bass, totes aquelles flors que s’estan a punt d’obrir, que remeten a uns altres títols de crèdit d’un clàssic del cinema musical, My fair lady de George Cukor.

La pel·lícula va guanyar un Globus d’or a la millor actriu secundària per a Winona Ryder i un Òscar al millor disseny de vestuari. A més a més va rebre quatre nominacions més a l’Òscar en les categories de millor actriu secundària, guió adaptat, banda sonora i direcció artística.

Incomprensiblement no va rebre la candidatura a l’Òscar a la millor pel·lícula ni al millor director.

Gaudiu d’un nou clàssic modern!!!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.