Las nuevas aventuras de Esther

Portela, Carlos; Campos, Purita
Las nuevas aventuras de Esther

Barcelona: Glénat, cop. 2008

Recordo que em moria d’enveja quan anava a casa de la meva amiga Rosa i tenia tots els llibres gruixuts de l’Esther y su mundo. Ella me’ls anava deixant perquè jo, filla de família modesta, només havia aconseguit, després de lluitar molt, que els meus pares em compressin el volum tres. El tenia atrotinadíssim i me l’havia llegit mil vegades. Jo era fan de l’Esther Lucas i volia ser i fer tot el que ella feia. I no és que l’Esther fos una persona extraordinària, més aviat era una noia normal que vivia situacions força quotidianes però aquelles vivències encara eren impensables per a les adolescents dels anys 70 i 80.

L’Esther va ser creada el 1971 per a una revista anglesa. Purita Campos s’encarregava de les il·lustracions i Philip Douglas dels guions. En aquella publicació es feia dir Patty, nom que els responsables van canviar pel d’Esther, quan es van decidir a publicar les seves aventures en castellà en un còmic per a noies que es titulava Lily, el 1974. Durant més de 20 anys, fins al 1986, que és quan es deixen de publicar les seves històries a Espanya, l’Esther no va créixer més enllà dels 16 anys. Quan el 2006 es va recuperar el personatge, Carlos Portela, autor dels textos la va fer créixer de cop 20 anys. Es pretenia amb això aconseguir que l’Esther es retrobés amb les seves lectores dels 70 i 80 que també havien crescut 20 anys.

Las aventuras de Esther
Vinyetes de les aventures de l’Esther publicades als 70 i 80.

Les noves aventures de l’Esther ens presenten a una dona de 36 anys, divorciada i amb una filla. Ha perdut el contacte amb la seva millor amiga Rita i sorprenentment ara té una relació cordial amb la seva “arxienemiga” Doreen. En aquestes noves aventures tornen a aparèixer tots els personatges de la vida de l’Esther i mitjançant flashbacks es van explicant els esdeveniments més importants dels darrers 20 anys de la seva vida.

La il·lustradora es fa servir dels colors per diferenciar les èpoques on se situa l’acció. Si bé en el present els colors són més suaus i els traços més ondulants, en el passat els colors són més intensos i els traços més definits. No espereu grans novetats i esdeveniments sorprenents, l’Esther ens dóna el que sempre ens ha donat, ella segueix sent la mateixa persona, més madura però igual de sensible, insegura i impulsiva. I la seva vida segueix sent normal sense gaires sobresalts.

La il·lustradora Purita Campos. Font: www.lasprovincias.es
La il·lustradora Purita Campos. Font: www.lasprovincias.es

Les noves aventures de l’Esther estan formades per sis àlbums dels quals de moment se n’han publicat tres. La fallida de l’editorial Glénat va deixar en l’aire la publicació dels altres tres que tancaran les històries de l’Esther, però la mare de la criatura està molt decidida a publicar-les. A més Ediciones B està reeditant els àlbums antics.

Per celebrar els 40 anys de l’aparició del personatge s’ha editat una novel·la, Esther cumple cuarenta, que se situa entre el quart i el cinquè àlbum de les noves aventures. Ja tinc unes ganes boges de llegir-la.

1 Comment

  1. Oh! jo també era una fan de les aventures de l’Esther! recordo que sempre es rentava el cabell ja ja ja

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.