Balfe, Lorne
Penguins of Madagascar: music from the motion picture
Gütersloh : Sony Classical, 2014
En algunes pel·lícules d’animació pot passar que els personatges secundaris tinguin més presència que els protagonistes. Com a exemples poden servir els casos de l’Scratch a l’Edat de gel, els Minions a Gru o els pingüins a la pel·lícula Madagascar. Tots tres van adquirir més importància en les següents pel·lícules de la saga. I, fins i tot, tant Els minions com Els pingüins de Madagascar han tingut pel·lícula pròpia.
El cas dels Pingüins és curiós, ja que després de la segona entrega de la saga cinematogràfica, gràcies a l’èxit de crítica i públic que va obtenir, es va produir una sèrie de televisió on el Capità, en Kowalski, en Ricco i el Recluta són els simpàtics pingüins protagonistes.

Si no els coneixeu, els pingüins formen part d’una brigada d’espionatge que sempre estan immersos en diverses missions. A la pel·lícula han d’investigar les misterioses desaparicions de pingüins en diversos zoològics del món.
Per a compondre’n la banda sonora de la pel·lícula es va triar un compositor que ja coneixia el món de Madagascar, el britànic Lorne Balfe (Iverness, Escòcia, 1976), col·laborador del compositor Hans Zimmer, amb el qual va participar en la composició d’alguns fragments musicals de les tres entregues de Madagascar i va compondre música addicional per les pel·lícules de Sherlock Holmes.

Lorne Balfe va iniciar la seva carrera dins la composició en diverses sèries de televisió angleses i també en diversos curtmetratges. Quan va entrar amb contacte amb Hans Zimmer, va col·laborar amb la creació de música addicional o arranjar alguns fragments musicals per alguns dels seus projectes. A més a més, Lorne Balfe ha compost la banda sonora d’alguns videojocs, ben elogiats per la crítica especialitzada.
La banda sonora de Los pinguinos de Madagascar és la seva composició més reconeguda tant pel públic com per la crítica especialitzada.
El compositor aplica una banda sonora semblant a les missions de l’agent secret 007, plena d’acció i dinamisme. Com que, a més a més, és una pel·lícula d’animació, la música desprèn un to còmic per emfatitzar els trets humorístics de la pel·lícula. Gaudireu d’una banda sonora molt amena i divertida.
L’any 2015, el mateix compositor ha creat dues bandes sonores força interessants, les de la pel·lícula d’animació Home i Terminator: Génesis.
Gaudiu d’un fragment musical de la banda sonora!!!
8 Comments
Molt bona!
deixo un comentari per participar al concurs! Per cert, m’encanten els pingüins de madagascar!
És molt interessant veure com les productores han sapigut re-utilitzar, cada cop més, alguns dels personatges ja creats.
Molts dels dibuixos ‘secundaris’ són d’una complexitat que els fan mereixedors d’una oportunitat per ser protagonistes! Per exemple, els pinguïns de Madagascar o, afegiria, l’entranyable sadness d’inside out 🙂
Tot i que he seguit la sèrie de dibuixos amb les meves filles, mai havia parat a pensar en la música i en el seu estil tipus 007!! 🙂
M’agrada molt aques tipus de música amb una mica de misteri, intriga y divertida a la vegada
M’encanta la música d’ aquesta peli “els pinguïns de Madagascar”.
El meu fill disfruta molt amb tota l’acció que hi ha a la peli.
M’encanta aquesta pel·li i la seva banda sonora!
és fantàstica aquesta pel.lícula