99 formes de passar por, per Lorenzo Fernández Bueno

99 lugares

Fernández Bueno, Lorenzo
99 lugares donde pasar miedo

Barcelona : Libros Cúpula, 2012

 

Escriu l’autor en la introducció d’aquest llibre:

El miedo puede a llegar a tener diferentes caras: la del temor a la verdad en ocasiones; la del cambio de nuestra percepción de la realidad y de lo que nos rodea; la de los sucesos que permanecen sin explicación […]”

i és justament, el que Lorenzo Fernández Bueno ens proposa en aquesta obra.

99 Lugares donde pasar miedo s’assembla més a la típica guia de viatge, on hi ha la selecció dels llocs imprescindibles per visitar. La diferència amb aquest tipus de llibre, és que tots els llocs que ens aconsellen visitar i, que estan repartits per tot el món, el misteri està molt present. Alguns llocs poden fer més por que altres (que això de la por és molt subjectiu) i altres llocs, simplement pel seu interès arqueològic e històric, ens pot fer plantejar-nos tota una sèrie de preguntes que encara, avui en dia, continuen sense resposta (una visita al Serapeum de Saqqara, a Egipte, és un clar exemple).

Viatjar per indrets envoltats de misteri és una altra forma de fer turisme. Podem anar més lluny o quedar-nos més a prop de casa, i anar un cap de setmana d’excursió, per exemple, al poble de la Mussara, a Tarragona, on les desaparicions inexplicables de persones superen la mitjana del país. Diuen que al poble hi podria haver una porta a una altra dimensió… poca broma!
 

mussara passar por
Panoràmica del poble La Mussara, a Tarragona.

 

També podem visitar el conegut edifici Dakota a Nova York, amb la seva fama de maleït, on es va rodar la pel·lícula La Semilla del diablo de Roman Polanski, atret pels suposats casos de poltergeist de l’edifici o, passar una nit al mític Stanley Hotel, on Stephen King va crear una de les seves terrorífiques novel·les El Resplandor que, posteriorment, va immortalitzar Jack Nicholson en la versió cinematogràfica de Stanley Kubrick.

Però apart de fantasmes, dimonis i llocs encantats, en aquesta guia també podem trobar llocs enigmàtics que són coneguts pel seu interès arqueològic i que encara continuen fascinant al viatger per la seva arquitectura colossal i pels misteris que amaguen les seves pedres: Les conegudes piràmides d’Egipte, la ciutat maia de Chichén Itzá, Stonehenge, Machu Picchu… però també hi han algun llocs potser no tan coneguts però igualment sorprenents, com la ciutadella de Kuélap, a Perú, amb els seus impressionants murs de més de vint metres…
 

Murs de la ciutat de Kuelap. Passar por
Murs de la ciutat de Kuelap.

 

El llibre està dividit per zones geogràfiques el que resulta molt útil si penses viatjar a algun lloc en concret, perquè així pots escollir la visita obligatòria que no et pots perdre. A més, resulta molt pràctic tenir la explicació i un requadre pràctic amb informació complementària a tenir en compte (hi han llocs no recomanats per exemple, si tens vertigen…) i com no ocupa més de tres pàgines, el llibre es llegeix molt ràpid i la seva lectura resulta molt amena.

LorenzoLorenzo Fernández Bueno és un reconegut periodista i escriptor, director de la revista Enigmas i col·laborador a la tertúlia del programa de ràdio La Rosa de los vientos, a Onda Cero. També és l’encarregat de donar vida al nou projecte de televisió Enigmas de nuestra historia a Discovery Max.
 

“La incertidumbre de no saber a mí me genera pavor. Porque hay lugares que por muchas explicaciones que quedamos dar para justificar su existencia no tienen sentido, porque simplemente no deberían existir.”

 

Si us ve de gust fer una escapada a llocs diferents i fer recorreguts per llocs on passar por, molta por, en aquest pràctic llibre segur que trobareu alguns racons tranquils, buits d’aglomeracions humanes per experimentar sensacions difícils d’oblidar.

I si després d’aquest llibre, us queden més ànims per continuar… teniu també:

99lugares2

Fernández Bueno, Lorenzo
99 lugares encantados donde pasar una noche en vela

Barcelona : Timun Mas, 2014

 
Aquí trobareu més llocs (alguns es tornen a repetir això sí) però que no deixa de ser una mena de continuació de l’anterior llibre i que va publicar posteriorment. Aquí, però, ho trobareu separat pel tipus de “misteri”. Què us ve de gust visitar un castell encantat? doncs mirem l’índex de castells i palaus encantats per trobar el més adequat. Què voleu passar la nit a l’habitació d’un hotel espectral? doncs fem la reserva a l’habitació 666 de l’Hotel Bolívar… encara que només amb aquest nom, molts i moltes de vosaltres us tirareu enrere… o potser repetiu i tot! En tot cas, aquest, és un tipus de turisme apte només per a gent que no té por d’explorar altres formes de passar-ho bé (o no).

“En fin, llegados a este punto iniciamos el viaje, y como el conde transilvano anunciaba a su sorprendido invitado Jonathan Harker nada más arribar éste a su castillo de los Cárpatos: Entren, libremente y por su propia voluntad, y dejen parte de la felicidad que traen en estas páginas tomadas por las criaturas que habitan en nuestros miedos. No te arrepentirás…, imagino.”

 

 

– Un altre article relacionat del mateix autor
 

3 Comments

  1. Una de les avantatges de les històries de por, es que les podem explicar a qualsevol dia de l’any. Una reunió amb amics, nits de tempesta, excursions… Això sí, molt millor si s’expliquen de nit 😉

    Moltes gràcies pels vostres comentaris!

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.