Eco fashion: moda amb consciència ecològica i social

Eco Fashion

Eco FashionBrown, Sass. Eco Fashion: moda con conciencia ecológica y social. Barcelona : Blume, 2010

Una de les tendències més importants en el món de la moda és l’expressió de la consciència ecològica, social i comunitària.

Es tracta d’una nova cosnciència verda –internacional- que aposta pel desenvolupament sostenible, el comerç just i les energies renovables, sense tenir res a veure amb les conegudes etiquetes “new age” i, sí, amb molt estil i on fins i tot hi podem trobar ‘celebrities’ involucrades. Vegeu EcoFashionWorld, una guia de marques de disseny sostenible i botigues de moda ecològica online.

Actualment no són poques les firmes que ja estan declarant el seu amor per les fibres naturals: el bambú, el cotó biològicament cultivat, el carbó vegetal… i ocupen així el buit que existeix entre la moda artesanal tradicional i l’alta costura, en associar-se també amb comunitats indígenes i amb cooperatives d’ajuda.

Lamentablement, com passa en altres sectors, mantenir una “estratègia verda” pot resultar només “sostenible” per a algunes butxaques. Per sort, també trobem marques de preus “populars” com H&M, que estan confeccionant col·leccions ad hoc, fetes amb cotó orgànic; o bé, Etam Lingerie que també ha vist la necessitat de que existeixi una roba “saludable”.

Aquest llibre mostra, doncs, com aquestes firmes causen un impacte positiu presentant els seus productes, al mateix temps que ens narren les històries que els envolten; es tracta d’una lectura imprescindible per totes aquelles persones interessades en la moda i en els problemes de sostenibilitat tan importants d’avui dia.

Passarel.les verdes

Una prova palpable de que l’“eco moda” està trobant adeptes cada dia més, és la celebració de la Green Shows Eco Fashion Week. Aquest event paral.lel a la Setmana de la Moda de Nova York, deixa veure cada any a Manhattan, durant quatre dies, els dissenys més ecològics del món de la moda.


 

6 Comments

  1. Article recomanable per despertar aquella consciencia ecologica “adormida”que tots portem dins.molt interessant!

  2. Ja era hora que des del món de la moda hi hagi preocupació per la sostenibilitat! Crec que aquesta lectura hauria de ser de les obligatòries…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.