Ezequiel, Teodoro
El manuscrito de Avicena
2011 [versió per lector digital]
Aquest llibre digital s’integra dintre del nou projecte de descàrrega de llibres digitals a través de codis QR, que s’està duent a terme a les biblioteques de Barcelona. Trobem 6 títols d’autors índies en format digital i editats per SEEBOOK. Amb aquest acord es vol promoure el consum de llibres en format digital entre els usuaris de les biblioteques i, també es vol donar a conèixer diferents autors de qualitat que han decidit autoeditar-se els seus llibres. Aquesta iniciativa ha estat possible per l’acord entre Digital Tangible, Biblioteques de Barcelona i el Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya. A continuació podeu veure una breu entrevista de l’autor explicant el projecte “Seebook a les biblioteques” per descarregar ebooks de forma gratuïta amb les targetes de descàrrega:
La mecànica d’ús és molt senzilla: amb unes targetes de descàrrega de llibres digitals amb codis QR, els usuaris tindran accés a diferents títols i, per baixar un llibre, els usuaris tindran a les biblioteques d’expositors amb les diferents portades dels llibres, un breu resum d’aquest i un codi QR que es podrà escanejar per accedir al seu contingut digital. Amb el codi QR escanejat, els usuaris introduiran la seva adreça de correu electrònic per poder baixar el llibre, des de l’enllaç que rebran al seu correu electrònic. Els llibres digitals baixaran de forma gratuïta en format PDF i EPUB, amb informació extra com imatges, capítols descartats, documents complementaris.
Entre els diferents llibres destaquem El manuscrito de Avicena de Teodoro Ezequiel. El llibre es va publicar l’any 2011 i, al llarg de 326 trepidants pàgines ens proposa un recorregut pel món policíac, històric, de la intriga, d’aventures i una gran part de l’obra és una autèntica “road movie”. De forma paral·lela tenim diferents trames, en diferents èpoques i en diferents països. Una part del llibre transcorre l’any 1004 a Bujará (l’antiga Pèrsia) a l’època del savi Avicena, on assistirem a la creació per part d’Avicena, de la seva obra més important i, també a la vegada la més perillosa de totes. El llibre també narra una trama a l’època actual. El seu control i la seva mateixa existència serà un gran perill per a tota la humanitat. El seu poder és massa gran i no pot ser controlat.
Protagonitzada pel doctor Simón Salvatierra a Madrid l’any 2011, que té com a missió la de recuperar a la seva esposa Sílvia segrestada per Al-Qaeda, i de la qual només coneix que investigada un tema molt reservat i secret (un manuscrit) a l’actual Rússia. Amb l’ajuda de Sergio, un agent del CNI, la història arribarà a unes cotes d’intriga i aventura molt difícils de superar. Amb aventures, persecucions, lluites a mort, no tindrem cap moment de descans i des del primer moment la seva trama ens enganxarà.
Ezequiel Teodoro, va néixer a Ceuta i actualment viu a Madrid. Ha treballat com a periodista per ciutats com Màlaga, Sevilla i, darrerament ha treballat com a cap de premsa adjunt al Ministerio de Fomento. Té publicats una col·lecció de relats a l’Escola d’escriptura de l’Ateneu barcelonès, a on ha estat alumne i, també ha publicat en diferents pàgines d’internet. L’any 2011 va publicar el Manuscrito de Avicena (amb més de 8.000 descàrregues a Amazon, ha destacat com tot un best-seller) i, també s’ha publicat en paper a l’editorial Entrelíneas. S’han venut més d’11.000 exemplars i ha arribat al lloc número 2 de vendes. El seu segon llibre té el títol de Cuaderno negro: complot contra Franco, i ens parla d’una possible conspiració contra Franco per mantenir segrestada la seva voluntat i continuar controlant el poder des de les ombres. Aviat es publicarà un llibre que tracta en crònica periodística el segrest i l’assassinat de Rocio Wanninkhof: Rocío Wannikhof: historia de un error. El cas és que ha esdevingut en una promesa de futur en el gènere de la novel·la d’aventures i d’intriga.
Podem consultar el seu blog: “Ezequiel Teodoro” que amb el nom de La fruta madre trobem textos, articles, consells per escriptors, cites literàries, notícies interessants i destacades per l’autor. A la seva pàgina web Ezequiel Teodoro trobem més informacions, fotografies, vídeos i també podem contactar amb ell i deixar la nostra consulta i opinió. També el trobareu a Facebook i a @Ezequiel Teodoro a Twitter.
Hi ha diferents comentaris sobre el seu èxit. Hi ha opinions que diuen que és resultat de la seva intensa activitat a les xarxes socials. D’altres parlen de les seves nombroses presentacions per tota la península i d’altres ho atribueixen al suport que li va donar els grans magatzems El Corte Inglés en dissenyar una gran promoció de l’escriptor per diferents magatzems de la seva propietat.
Les biblioteques de Barcelona participants són: la biblioteca Jaume Fuster, la biblioteca Sagrada Família-Josep M. Ainaud de Lasarte, la biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall i la biblioteca El Clot-Josep Benet.
Les biblioteques de Barcelona fan una aposta directa pel format digital i pels autors autoeditats més nous i desconeguts pel gran públic. Amb aquesta acció donen visibilitat als seus llibres exposats en espais ben situats pels nostres usuaris, una visibilitat molt difícil de trobar pels autors en general i més encara pels nous valors i autors. D’aquesta forma les biblioteques continuen innovant i a l’avantguarda cultura del nostre país.
No deixeu de descarregar-vos i de llegir aquesta obra d’èxit i interessant història!