Joan Perucho i les edicions pop - Julià Guillamon

Fins al 17 de gener es va poder visitar l’ exposició “Joan Perucho i les edicions pop. L’aventura de Tàber” que coorganitza Biblioteques de Barcelona i la Institució de les Lletres Catalanes a la Biblioteca Jaume Fuster.

Joan Perucho, poeta, novel·lista, crític d’art i jutge, ens va portar el gènere fantàstic a través del projecte editorial Tàber, a partir del model de les editorials franceses dirigides per Jean-Jacques Pauvert i Éric Losfeld. D’aquesta manera va obrir el camí a l’aplicació de les noves tendències literàries i va trencar amb la literatura social dels anys setanta. La feina de recerca que ha dut a terme Julià Guillamon a través dels arxius i de la biblioteca de Joan Perucho li ha permès crear un testimoni gràfic sobre Perucho, Tàber i el pop.

L’editorial Tàber (1967-1971) va ser un intent de crear una editorial pop, a la manera de les editorials franceses que van introduir el gust per la imaginació, la literatura fantàstica, l’hedonisme i l’erotisme. Frederic Clara va fundar l’editorial, Perucho s’hi va afegir, va impulsar algunes col·leccions i va renovar-ne la imatge, amb l’ajuda del dissenyador Joan Pedragosa. La personalitat de Joan Perucho es projecta en tot: en la recuperació dels clàssics de la literatura fantàstica, en la tria de llibres rars i curiosos, en la sensibilitat cap al nou llenguatge del còmic, en la reivindicació de la cultura gastronòmica.

Joan Perucho

Joan Perucho i les edicions pop és un homenatge de les Biblioteques de Barcelona a Joan Perucho en l’any del centenari del naixement.

Disponible a les llibreries el llibre ​Joan Perucho i les edicions pop. L’Aventura de Tàber, de Julià Guillamon, amb disseny d’Ángel Uzkiano i més de 150 il·lustracions.

Disponibles a Biblioteques de Barcelona:

Aparicions i fantasmes PERUCHO, Joan

Aparicions i fantasmes

PERUCHO, Joan (1920-2003)
Barcelona: Taber, 1968

Los Misterios de Barcelona PERUCHO, Joan

Los Misterios de Barcelona

PERUCHO, Joan (1920-2003)
Barcelona: Táber, 1968

La Cultura y el mundo visual PERUCHO, Artur

La Cultura y el mundo visual

PERUCHO, Artur (1902-1956)
Barcelona : Taber, 1968

Diccionario infernal COLLIN de PLANCY, Jacques Albin Simon

Diccionario infernal

COLLIN de PLANCY, Jacques Albin Simon
Barcelona: Taber, DL 1968

Las Nuevas recetas de Pickwick LUJÁN, Nèstor

Las Nuevas recetas de Pickwick

LUJÁN, Nèstor (1922-1995)
Barcelona: Taber, 1970

Mujeres fantásticas GASCA, Luis

Mujeres fantásticas

GASCA, Luis
Barcelona: Tàber, DL 1969

2 Comments

  1. Afanyeu-vos!!! Aquesta expo val molt la pena. Llàstima que sigui tan petita. Tens ganes de veure moltes més coses. salut.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.