Adiga Araving. Tigre blanc
Badalona : Ara Llibres, 2008

Una comèdia negra, fresca i explosiva, explicada per un protagonista complicat i seductor. A la llum d’un vell canelobre, durant set nits, Balram Halwai, relata la història de la seva vida al president de la Xina:  com un noi honest i treballador, però extremament pobre, es converteix en emprenedor sense escrúpols amb instints assassins.

Si busqueu un viatge literari al cor espiritual de l’Índia, oblideu-vos d’aquest llibre … perquè Tigre blanc parla d’un país real, aquell on la separació de castes és infranquejable, aquell on la gana, la corrupció i la misèria és el pa de cada dia.

Tigres blancs. Font: Wikipedia

El protagonista se’n va a Delhi per a treballar de xofer i, tot i el seu caràcter submís, mata el seu amo. L’autor es va referir a aquest tipus de crim com “un fet poc comú a l’Índia”, per aquest motiu, quan al zoo de Delhi, va veure un tigre blanc, fruit d’una mutació genètica molt rara, metafòricament va decidir posar al protagonista el sobrenom de Tigre Blanc.

L'autor. Font: web oficial de l'autor

Amb aquesta novel·la, Aravind Adiga va guanyar el premi Booker l’any 2008, va ser el quart escriptor indi que el va guanyar, després de Salman Rushdie amb  Els fills de la mitjanit (1981), Arundhati Roy amb El déu de les coses petites (1997) i Kiran Desai amb  L’herència de la pèrdua (2006).

“El que vull fer exactament és molestar”, entrevista a Aravind Adiga al diari Avui.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.