El secreto del fuego - Henning Mankell

El secreto del fuego - Henning MankellMankell, Henning. El secreto del fuego. Madrid : Siruela, 2007

La Sofia viu a Moçambic, a la costa est d’Àfrica. Un dia ella i la seva germana topen amb una mina. A partir d’aquí la seva vida fa un tomb tan profund que sembla impossible poder-ne sortir… I se’n surt.

Aquest és el primer llibre de la trilogia que l’autor ha dedicat a Moçambic. La seva protagonista, la Sofia, existeix realment. Les altres dues obres són Jugar con fuego i La ira del fuego.

Quan un llibre t’atrapa com ho ha fet aquest amb mi, has de ser noble amb ell i compartir-lo amb els altres. Les lectures de Mankell sempre han ocupat un lloc important a la meva tauleta de nit. De bon principi vaig ser reàcia a conèixer altres obres de l’autor suec que no tenien a veure amb els misteris resolts pel Wallander. Quina ignorància la meva perquè quan vaig agafar aquest llibre, de bon principi em va atrapar de tal manera que el vaig engolir.

El secreto del fuego - Henning Mankell
Henning Mankell
Mankell escriu per emocionar, per transmetre el dolor, la por, la tristor. Amb la Sofia s’arriba a entendre el sofriment de totes les persones que viuen un conflicte bèl·lic. Abans que comenci, durant i després, amb totes les seves conseqüències. I com tants d’altres, la Sofia és un exemple de resiliència perquè malgrat tantes adversitats, refà la seva vida.

Mentre llegia la història d’aquesta nena, em va venir a la memòria una fotografia que el fotoperiodista Gervasio Sánchez havia destacat a la coberta del seu llibre Vidas minadas i les continuacions d’aquest: Vidas minadas: cinco años y diez años después. I la sorpresa va ser meva quan vaig comprovar que la mateixa nena i dona dels tres llibres era la Sofia del llibre de Mankell.

4 Comments

  1. Aquesta sèrie és fantàstica. I molt bona per conèixer que també hi ha un Mankell fóra d’en Wallander. Ell viu a Moçambic, així que coneix de primera mà el que explica i, com dius, ho sap transmetre. Benvinguda Rebedotremer. Si continues fent tan bones recomenacions segur que tendràs molts seguidors.

  2. Mankell té una doble vertent: Nòrdic versus africà, dit d’altre manera: Wallander i companys versus personatges africans. M’agrada més el nòrdic, pel que fa a la història que explica. El modus operandi, en canvi, penso jo, és molt semblant quan parla de lladres i serenos que quan explica els fets que narra del seu entorn de Moçambic.

    salut per llegir, això és l’important.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.