Richard Florida i les ciutats creatives

Florida, Richard. Las ciudades creativas: por qué donde vives puede ser la decisión más importante de tu vida. Barcelona : Paidós, 2009

Barcelona és un lloc meravellós per viure. Això és desprèn de la lectura de “Las ciudades creativas: por qué donde vives puede ser la decisión más importante de tu vida” de l’expert en geografia i creixement econòmic nord-americà Richard Florida, nascut a Newark el 1957.

Florida sosté que les ciutats amb una alta concentració de treballadors dedicats a la tecnologia punta, artistes, músics i homosexuals s’associen a un elevat nivell de desenvolupament econòmic, és a dir, que la creativitat i l’amplitud de mires atreuen el capital.

Com ell mateix diu “Si buscamos los lugares donde realmente hay innovación y actividad económica, nos damos cuenta de que sólo existen un par o tres de docenas de lugares en todo el mundo que cumplan los requisitos”.

A l’hora de triar una localitat on viure, l’autor recomana pensar com el lloc de residència afectarà les oportunitats professionals i laborals, ser conscient de com és d’important tenir a prop de la famíla i els amics i ser honest amb un mateix sobre el lloc que encaixa millor amb el propi estil de vida.

8 Comments

  1. Ostres Lois! Quin llibre més oportú, ara que estic intentant re-ubicar la meva vida!!
    Gràcies per la recomanació…
    : )

  2. Quan he llegit el titol del llibre ho he trobat la mar d’interessant. Com pot arribar a cambiar la vida la ciutat que tries per viure.

  3. Doncs no havia fet mai una reflexió d’aquesta mena. Que en aquesta en aquesta ciutat la creativitat es respira, està clar. Però això de saber que només hi ha una dotzena al món. M’ha sorpres molt.

    Petons!!!!

  4. De fet te n’adones de lo rebona que és per a viure quan, com al meu cas, per motius laborals has de passar “l’entresetmana” fora. També has de fer un sobreesforç, quan ets lluny, per a mimar la gent que estimes. Només espero no estar distanciant-me molt…

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.