El meu papà - Coralie Saudo i Kris Di Giacomo

El meu papà - Coralie Saudo i Kris Di GiacomoSaudo, Coralie / Di Giacomo, Kris. El Meu papà. Madrid: Kókinos, cop. 2012

El meu papà és molt gran, molt fort, però… sempre fa igual… cada vespre la mateixa cantarella… que comença així: No vull anar a dormir!

Mares, pares, oncles, àvies i avis: Us heu quedat sense idees pel conte d’abans d’anar a dormir? Proveu amb un intercanvi de rol!

A El meu papà es giren les tornes. És el fill el que intenta, amb molta paciència i amor, que el seu pare se’n vagi a dormir. Però el pare no té cap intenció de fer via cap al llit, prefereix fer el mico per tota la casa, demanar un conte rere un altre… tot per no haver d’anar solet a l’habitació. Us resulta familiar???

Il·lustració interior
Del bloc de Kris di Giacomo

Publicada originalment amb el nom de Mon Papa, Il est Grand, Il est Fort, MAIS…el 2010, la historia és explicada pel nen en primera persona i, la veritat és que sentir-li dir coses com:

Papi estimat… va, que ja és molt tard… Has d’anar a dormir si demà vols estar en forma

Papà, havíem dit que només un conte. Així és que ja n‘hi ha prou per avui! Ara mateix, al llit!, que t’hi acompanyo

…fa molta gràcia!

Sempre intentant negociar sense perdre la serenitat amb un pare alt i fort. Finalment aconsegueix el seu propòsit, que es quedi al llit per dormir, però no sense una petita concessió a canvi…

Il·lustració interior
Del bloc de Coralie Saudo

Saudo, l’autora del text, fa servir frases curtes amb una mica de diàleg. De fet, no cal que aportin molts detalls perquè les il·lustracions presenten els personatges i exemplifiquen perfectament la historia.

Il·lustració interior
Del bloc de Coralie Saudo

La il·lustradora, Kris Di Giacomo, utilitza diverses tipografies de mides variades  per destacar frases del text, això fa que la lectura sigui molt fàcil i amena. També barreja senzilles figures fetes a carbonet amb el collage, acostant-nos al traç dels dibuixos infantils.

Il·lustració interior. Del bloc de Kris Di Giacomo

2 Comments

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.