Enter Sandman (Funked up), de The North 41

The North 41

Quan una cançó arriba a determinades quotes de popularitat, deixa de ser una mera cançó per a passar a formar part del patrimoni cultural de les futures generacions. I és llavors quan comencen les versions.

El terreny de les versions és pantanós. Molt pantanós. Una bona cançó pot perdre gran part del seu encant original segons qui faci la versió, i amb quin esperit es faci. No cal dir que abunden els casos d’excel·lents versions que igualen, o fins i tot superen al tema original (segur que tens presents uns quants casos).

Per tant: fer una versió del clàssic de Metallica Enter Sandman en clau de funk? I tant, per què no…

Això és justament el que ha fet la banda The North 41 i, dimonis, el resultat és massa bo per a no compartir-ho.
 


 
The North 41, naturals de Chicago, es defineixen a la seva pàgina web com a una barreja dinàmica de rock, funk i jazz amb la “ballabilitat” de la música pop.

Com a tota bona versió que no aspiri només a ser una fotocòpia de l’original The North 41 introdueixen certs canvis a l’estructura de la cançó, com les frases que serveixen de transició entre estrofes i tornada, o l’estructura ampliada del solo de guitarra, però que contribueixen que la contundència del tema de Metallica no acabi dissipada sense que hi hagi cap guany.

Tot i que tots els músics sonen meravellosos al seu paper, és de justícia destacar la veu plena de soul de Riley Pettrone. En global, la foscor original d’Enter Sandman acaba transmutada en una festa.

Gaudiu de tan peculiar versió i no us oblideu d’escoltar les composicions originals de The North 41 al seu primer LP Dancing & Praying, un treball que la banda ens posa a disposició a (entre altres canals) el seu compte a SoundCloud:
 


 

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.