Eva Braun - Haike B. Götermaker

Eva Braun - Haike B. GötermakerGörtemaker, Heike B. Eva Braun: una vida con Hitler. Barcelona: Debate, 2012

Aquest llibre tracta sobre Eva Braun i especialment intenta descriure la relació que va mantenir amb Hitler durant els aproximadament 15 anys que va durar la mateixa.

Personalment em desperta molta curiositat saber com era aquesta dona i quin tipus de relació va mantenir amb ell. Va estar amb ell per por, per amor o per poder? Un altre tipus de qüestions més serioses que ens podríem plantejar són del tipus de si ella estava totalment d’acord amb la política de Hitler i si les seves opinions van poder arribar a modificar les seves decisions.

L’autora ens explica des de com es van conèixer en el laboratori del fotògraf oficial del partit nazi on sembla que una jove Eva (ell, a més, era 23 anys més gran) treballava com a ajudant i aprenent, fins al casament i suïcidi de tots dos al Búnquer del Führer.

També ens intenta desvetllar al llarg del llibre molts aspectes sobre la seva personalitat i, en aquest sentit, també conté un apartat final de comentari on especialment a les últimes línies, ens dóna la seva visió sobre ella a mode de resum i/o conclusió.

Hitler i Eva Braun

Per últim, el llibre incorpora una llarga llista de notes amb la bibliografia consultada que inclou des de cartes personals fins a actes de tribunals de després de la guerra i l’autora ens justifica totes les opinions i informacions que ens dóna però malgrat això, òbviament, hi ha preguntes a les que no podrem tenir una resposta segura al 100%.

Altres llibres que parlen de dones que van estar prop de Hitler són: Dotze anys al costat de Hitler: testimoni inèdit de la secretària privada del Führer: 1933-1945 de Christa Schroeder ; Fins a l’últim moment: la secretària de Hitler explica la seva vida de Traudl Junge, amb la col·laboració de Melissa Müller o Las mujeres de Hitler d’Anna Maria Sigmund.

2 Comments

  1. Trobo que pot ser una biografia molt interessant, per descobrir com era realment aquesta dona i entendre perquè va prendre les decisions que va prendre. Encara que no sabrem mai del tot la veritat.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.