El llibre dels grans contraris filosoficsBrenifier, Oscar. El llibre dels grans contraris filosòfics. Barcelona : Cruïlla, 2008

La filosofia és una disciplina que engloba tots els pensaments de grans filòsofs en que per mitjà de la seva lògica i raonament busquen donar una explicació a tots els coneixements i a l’essència de l’home.

En aquest llibre podrem entendre que les idees s’oposen i s’entenen l’una gràcies a l’altre.

Oscar Brenifier
Oscar Brenifer, doctor en filosofia i educador, ha treballat en diversos països en la promoció de tallers dedicats a la filosofia per adults i a la pràctica filosòfica per a infants.

Ha escrit  textos pedagògics i manuals per posar la filosofia a l’abast dels joves

Les grans oposicions universals són les que estructuren el nostre esperit i les que ens permeten pensar.

Es presenten dotze parelles de contraris:

Ún i múltiple/ Finit i infinit / Ésser i aparença / Llibertat i  necessitat / Raó i passió / Natura i cultura / Temps i eternitat / Jo i l’altre / Cos i esperit / Actiu i passiu / Objectiu i subjectiu / Causa i efecte

L'univers és un gra de sorra en la immensitat del no-res... o una immensitat tan gran que no la podem entendre o imaginar?

 Amb explicacions clares i unes il·lustracions de Jacques Després, il·lustrador francès que havia de ser joier per seguir la tradició familiar, però va començar d’amagatotis a estudiar belles arts. A principi dels anys noranta va decidir abandonar les formes més conegudes de l’art i es va endinsar en un nou mitjà que començava a obrir-se camí: l’animació virtual, disciplina que ben aviat es va revelar com un dels camps d’investigació més extraordinaris pel que fa la producció d’imatges.

Aquest llibre és el resultat d’anys de reflexió sobre l’espai, el cos i la llum.

Us convido a que gaudiu de la bellesa de les seves imatges i a reflexionar al voltant de la necessitat de l’oposició per estructurar el nostre pensament.

Concebem l’esperit per oposició al cos, l’infinit per oposició a allò finit… de la mateixa manera que l’alt és el contrari de baix, el fred el contrari de calor i la foscor, de claror…

Un llibre per començar a iniciar als nens en aquestes contradiccions que ens trobem a la vida i que de la mà de l’adult pot començar a descobrir.

4 Comments

  1. És molt interessant i del mateix autor ha sortit un altre que m’agrada molt i és sobre els contraris psicològics. Molt recomanable!! Gràcies pels comentaris

  2. Un llibre molt recomendable,perqué ens explica amb unes explicacións molt detallades que tot en que ens envolta te la seva corresponent oposició o contrari, i que aixó fa qué el mon sigui maravellós,perqué no es perferte i no tot pot sortir com un vol.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.