Diàlegs de Sant Jordi: Roser Vernet i Mar García Puig
Roser Vernet

Divendres, 19 d’abril, a les 18.30 h, a la Biblioteca Francesca Bonnemaison

Cal inscripció prèvia

En aquest diàleg, moderat per Laura Sangrà, Roser Vernet i Mar García Puig conversaran al voltant de Lo mig del món (Club Editor, 2023) i La història dels vertebrats (La Magrana, 2023). Dues autores que han rebut el Premi Ciutat de Barcelona i que fan de la seva literatura un acte polític.

Hi col·laboren: Club Editor i Penguin Random House Grupo Editorial

Coberta de Lo mig del món de Roser Vernet

VERNET, Roser

Lo mig del món

Barcelona: Club Editor, 2023

Biblio Digital

Guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona 2023 de literatura catalana, aquest llibre el formen textos que reflexionen, a mode de pensaments, al voltant de la memòria i el paisatge, un paisatge que és el de l’autora, el seu microcosmos, el Priorat.

Roser Vernet i Anguera és nascuda al Priorat i, com tants d’altres, se’n va de la comarca i durant un temps viu fora del país. Torna a casa definitivament a l’inici del segle xxi. Llavors, funda el Centre Quim Soler, la literatura i el vi, per difondre el llegat de l’escriptor i vincular la literatura a la comarca del Priorat. És addicta als combois, a les grans taules parades, a les paraules i als fets que trenin i possibilitin maneres dignes d’habitar els llocs que ens acullen. El seu llibre Lo mig del món va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2023 de literatura en llengua catalana.

GARCÍA PUIG, Mar

La història dels vertebrats

Barcelona: La Magrana, 2023

Biblio Digital

L’autora explica en aquest primer llibre la seva experiència dolorosa després de la maternitat, en què va caure en una ansietat profunda. I fa una repassada històrica per altres dones que van viure el mateix. Va ser guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona d’assaig 2023.

Mar García Puig és llicenciada en filologia anglesa i té un màster en Lingüística. Editora de professió, ha publicat articles a mitjans com La Vanguardia, El Periódico, elDiario.es, Público o CTXT. Ha col·laborat en els llibres LGTBI, Neorrancios: sobre los peligros de la nostalgia i Más que visibles. Va ser diputada per Barcelona al Congrés dels Diputats, on va exercir com a portaveu a la Comissió de Cultura. El seu primer llibre, La història dels vertebrats, va rebre el Premi Ciutat de Barcelona 2023 d’Assaig.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.