Zapatos de fuego y sandalias de viento, un clàssic d’Ursula Wölfel

WÖLFEL, Ursula. Zapatos de fuego y sandalias de viento

WÖLFEL, Ursula
Zapatos de fuego y sandalias de viento

Barcelona: Noguer, 2010

 
Si us preguntessin pel primer llibre del qual teniu un bon record, ho tindríeu clar?

Jo sí. Ho recordo perfectament, Zapatos de fuego y sandalias de viento. Era un exemplar de tapa dura de color groc de l’editorial Bruguera amb unes fulles molt gruixudes que aviat es van engroguir.

Recordo haver-lo llegit i rellegit un munt de vegades i, tot i que el record era molt dolç, no recordava molt bé l’argument, sentia la necessitat de tornar-lo a llegir de nou.

I ara tinc la sensació que la lectura d’aquest llibre va significar alguna cosa més que una simple lectura de descoberta.

Zapatos de fuego y sandalias de viento va ser escrit per Ursula Wolfel l’any 1961 i ha esdevingut tot un clàssic que podeu trobar a biblioteques en les edicions més antigues de Bruguera o les més modernes de Noguer. Va rebre el premi al Millor llibre publicat a Alemanya l’any 1962.

És un petit llibre per a nens i nenes a partir de 7 anys que no arriba a les 100 pàgines però que amaga un bon grapat d’aventures i bones intencions.

La història gira al voltant de Tim, un nen de 7 anys baixet i grassonet, que ha de suportar les burles dels seus amics, cosa que no li agrada gaire. En Tim no vol ser Tim, vol ser alt i prim i deixar de ser el noi humiliat. Tim viu amb la seva família, són pobres però no els hi falta de res. El seu pare és sabater i explica unes històries extraordinàries.

El dia del seu aniversari, el pare de Tim li regala unes sabates vermelles que venen acompanyades d’unes sandàlies, i li diu que quan acabi l’escola es calçaran les sabates noves i sortiran a conèixer món durant un mes. Arriba el moment de la partida i en Tim i el seu pare deixen de ser ells per convertir-se en Zapatos de fuego y sandalias de viento  i comença el viatge. Agafen les seves motxilles i una mica de menjar i es llencen a l’aventura de viure un mes amb només el que porten a sobre, aturant-se per treballar una mica i poder continuar el seu viatge, gaudint de la natura, creuant-se pel camí amb gent amable que els ajuda, gaudint de totes les històries que explica el pare d’en Tim, preocupant-se només per tenir alguna cosa per dur-se a la boca. Quan torna a casa, en Tim haurà deixat de ser Tim. Seguirà sent el nen baixet i grassonet però haurà après tantes coses noves que se n’adonarà que el realment important no és la seva aparença física ni el que els altres pensin d’ell.

Zapatos de fuego y sandalias de viento és un llibre senzill sobre com d’importants són les vivències en el creixement de les persones i segurament també va ser la llavor del meu esperit viatger.

Deixa un comentari

Your email address will not be published.

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.